Ν. Δένδιας: Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο

Την άποψη ότι η Τουρκία ενεργεί ως υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελλορίζου.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωσε συγκεκριμένα: «Εξήγησα το προφανές.Ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλες τις προβληματικές καταστάσεις στην περιοχή: Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Ο κοινός παρονομαστής είναι η Τουρκία. Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο, ενάντια στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ: Η Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών, νωρίτερα σήμερα, μέσω σχετικής  ανακοίνωσής του, καταδίκασε τη νέα τουρκική NAVTEX τονίζοντας ότι αποτελεί μείζονα κλιμάκωση και ευθεία απειλή, καλώντας παράλληλα την Άγκυρα να ανακαλέσει.