Μητσοτάκης σε Μισέλ: "Στο χέρι της Τουρκίας εάν θα συνεργαστεί ή θα αντιμετωπίσει επιπτώσεις" (Video)

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για την Ειδική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Μια Σύνοδος, που προκάλεσαν η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία με αφορμή τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα», όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου σε ενημερώτικό του σημείωμα για τη συνάντηση Μητσοτάκη -Μισέλ.

Όπως επισημαίνεται, σε αυτήν την σύντομη συνάντηση, «οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  επιθυμεί μία καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή, προσθέτοντας όμως την επισήμανση, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της».

Συνάντηση Μητσοτάκη -Μισέλ πριν τη Σύνοδο Κορυφής

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας εάν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της όλης στάσης και της  συμπεριφοράς της.