Στην Αρχαία Αγορά & το Μουσείο στην Στοά Αττάλου, ο πρωθυπουργός (Εικόνες & Video)

Τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαία Αγοράς Αθηνών επισκέφτηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα μνημεία της Αρχαίας Αγοράς από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Με αφορμή αυτήν του, την επίσκεψή, στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Αγοράς ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στα instastories, ένα Video από τον χώρο του μουσείου καθώς και το μήνυμα: «ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την εβδομάδα».

 

 

Στο μουσείο μέσα στην εμβληματική Στοά του Αττάλου, ο πρωθυπουργός, είχε την ευκαιρία να δει εκθέματα που καταγράφουν τη διαδρομή της περιοχής από την νεολιθική εποχή έως τον χρυσό αιώνα της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας, την ελληνιστική περίοδο και μεταγενέστερα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός συνομίλησαν με εργαζόμενους και σημείωσαν ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγειονομικής προστασίας στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι επαναλειτουργούν εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού στο τέλος της επίσκεψής του:

«Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και χωρίς ανοιχτά μουσεία. Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα ανοίγουν πια και όλα τα μουσεία μας για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Οι αρχαιολογικοί χώροι -θυμίζω- έχουν ανοίξει από τις 18 Μαΐου και σήμερα ανοίγουν πια και τα μουσεία μας για να μπορέσουν να υποδεχθούν με ασφάλεια, πάνω από όλα, τους επισκέπτες οι οποίοι θα επισκεφθούν την πατρίδα μας το φετινό καλοκαίρι, αλλά και όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ανακαλύψουν και πάλι την ομορφιά, τη μαγεία αυτού του ιδιαίτερου χώρου, αλλά και όλων των αρχαιολογικών μας χώρων.

Θέλω να επαναλάβω ότι το πρώτο μας μέλημα είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των επισκεπτών, η ασφάλεια των εργαζόμενων. Γι’ αυτό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι το άνοιγμα αυτό, την μετα-κορονοϊό εποχή, θα γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Αυτό το καλοκαίρι όλοι ξέρουμε ότι θα είναι ένα διαφορετικό καλοκαίρι από τα προηγούμενα, αλλά θέλουμε η εμπειρία της επαφής με τον ελληνικό πολιτισμό να είναι όσο το δυνατόν πιο αυθεντική. Και αυτό ακριβώς, με τη μεγάλη υποστήριξη και τη σπουδαία δουλειά που έχει κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού, μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού, όλους τους εργαζόμενους στα μουσεία μας, στους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. Και θα υποδείξουν, φυσικά, και στους επισκέπτες μας πώς μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό μας χωρίς, όμως, να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση όσον αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας».

Μητσοτάκης από την Αρχαία Αγορά: Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζόμενων

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει και θα μιλήσει σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους 27 κορυφαίων Αμερικανικών και όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που θα συμμετάσχουν στο κοινό πρόγραμμα Ακαδημαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης των ΗΠΑ (Institute of International Education).

Στις 19:30, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, στον «Ελληνικό Κόσμο».