Η πολυεθνική των κομάντο στον Έβρο - Συνεχής βοήθεια στην Ελλάδα

Εκατό στελέχη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας,στέλνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η Πολωνία ενώ αντίστοιχη εντολή στον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Καρλ Νεχάμερ, έδωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς για 13 «ράμπο»

Μάλιστα η Πολωνία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής  ενώ δήλωσε διατεθειμένη να διαθέσει και επιπλέον δύναμη, εάν αυτό ζητηθεί.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς που, σημειωτέον, υποδέχεται σήμερα στη Βιέννη τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προανήγγειλε την Κυριακή την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Ελλάδα. Σε γραπτή ανακοίνωσή του αποκάλυψε ότι έδωσε εντολή να δρομολογηθούν  «αυστριακές υποστηρικτικές παροχές» στην χώρα μας.

Στον Εβρο βρίσκονται από χθες και οι 22 Κύπριοι αστυνομικοί της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης, ύστερα από συμφωνία του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην πολυεθνική δύναμη πρόκειται να προστεθούν την Τετάρτη και οι 100 Ευρωπαίοι συνοριοφύλακες που αναμένεται να έρθουν υπό την ομπρέλα του Frontex, όπως αποκάλυψε στην «Κ» ο επικεφαλής του οργανισμού Φαμπρίς Λετζερί. Ολοι οι ξένοι αστυνομικοί θα ενταχθούν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τη φύλαξη των συνόρων στον Εβρο.

Στο μεταξύ, περιπολίες με φουσκωτές βάρκες κατά μήκος του ποταμού ξεκίνησαν από χθες στελέχη της τουρκικής αστυνομίας. Ελληνες αξιωματικοί είχαν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα γίνει αποδέκτες της σχετικής πληροφορίας και χθες η σχετική περίπολος έγινε αντιληπτή να κινείται στην περιοχή από τους Κήπους μέχρι το Δέλτα του Εβρου.