Ν. Χουντής: "Mεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις"

Το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων επανέφερε στο προσκήνιο με δηλώσεις του σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χουντής, λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για τα Ευρωπαϊκά θέματα Michael Roth.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουντής ανέφερε ότι “μεταξύ των δυο χωρών υπάρχουν εκκρεμότητες, όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων, οι οποίες πιστεύουμε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν”.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Χουντής ανέφερε, ότι εξαιτίας της λιτότητας και των μνημονίων οι σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών περνάνε μια δύσκολη φάση, η οποία ευελπιστεί να ξεπεραστεί σύντομα.

Σε ότι αφορά τις συνομιλίες που διεξάγονται στις Βρυξέλλες, ενόψει της συνόδου του Εurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, εξέφρασε την ελπίδα του, ότι θα υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία, η οποία θα σέβεται τόσο το μήνυμα των εκλογών και τη δημοκρατία στην Ελλάδα, όσο και τις αρχές και τους κανόνες που διέπουν την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.