Προανακριτική-Novartis: Στην αντεπίθεση ο Παπαγγελόπουλος - Για ποιους βουλευτές θα ζητήσει εξαίρεση

«Αν ο Τζανακόπουλος και ο Πολάκης πρέπει να εξαιρεθούν τότε τι πρέπει να γίνει με τους Πλεύρη, Κεγκέρογλου, Κυρανάκη και Καραγκούνη, που έχουν βγει υπέρ της παραπομπής και ότι υπάρχει σκάνδαλο. Θα ζητήσουμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, αν θέλουν να προχωρήσει η διαδικασία». Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, σε τοποθέτησή του στον Alpha 98,9, τόνισε πως θα καταθέσει αίτημα και υπόμνημα εξαίρεσης των τεσσάρων μελών της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis. «Αλλιώς με ευθύνη της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ θα ακυρωθεί η διαδικασία, γιατί με την αίτηση που κάναμε εμείς και προειδοποιούμε, όταν η διαδικασία προχωρήσει, αν προχωρήσει, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας θα πάει στην Ολομέλεια της Βουλής, θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο, τότε που θα συγκροτηθεί δικαστικό συμβούλιο, θα ζητήσουμε αίτηση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Το λέμε από τώρα για να μην πουν ότι εμείς πάμε να αποφύγουμε τη διαδικασία», τόνισε ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Για αίτημα εξαίρεσης τριών μελών από την Επιτροπή, είχε κάνει λόγο νωρίτερα ο ίδιος ο πρώην αναπληρωτής Δικαιοσύνης κ.Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στο Open. «Θα ζητήσω την εξαίρεση τριών μελών της προανακριτικής για να αποδείξω την υποκρισία τους»  είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας ότι «ήδη εγείρονται πολύ σοβαρά νομικά ζητήματα».

Από εκεί και πέρα σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βουλή για την σημερινή διαδικασία δεν θα εμποδιστεί η είσοδος των Τζανακόπουλου – Πολάκη στην αίθουσα συνεδρίασης. Αν οι δύο βουλευτές προχωρήσουν σε μια ολιγόλεπτη παράσταση διαμαρτυρίας και αποχωρήσουν τότε οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά και θα πραγματοποιηθεί η εξέταση του κ. Φρουζή. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει ακραία ένταση τότε η συνεδρίαση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Τρίτη.