Το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ τέθηκε σε δείπνο μεταξύ των κορυφαίων στελεχών

Η αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα από τα θέματα συζήτησης που απασχόλησε το δείπνο που οργάνωσε η πρώην ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου την Τετάρτη το βράδυ και στο οποίο παρακάθησαν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το δείπνο των κορυφαίων στελεχών ήταν μία από τις πολλές κινήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο παρασκήνιο – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας – μετά την οδυνηρή ήττα που υπέστη η ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Το κεντρικό μήνυμα από τη χθεσινή συνάντηση των κορυφαίων της ΝΔ, όπου συμμετείχαν η Ντόρα Μπακογιάννη, o Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, παρέπεμπε ότι πρέπει το κόμμα να αλλάξει σελίδα.

Στη σύναξη από την οποία δεν παρέστη αν και εκλήθη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως και ο Προκόπης Παυλόπουλος, αποφασίστηκαν να γίνουν άμεσα κινήσεις για να περάσει το κόμμα στην επόμενη φάση.

Οι κορυφαίοι της ΝΔ εκτίμησαν ότι πρέπει άμεσα να μεταβεί μια αντιπροσωπεία στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ώστε να εκδηλώσει τις προθέσεις του και να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Επίσης, συζήτησαν με ποια διαδικασία θα δρομολογηθεί η ανανέωση και υπήρξαν διάφορες εκδοχές για αυτό το ζήτημα, ενώ το σίγουρο είναι ότι στην προσεχή Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα ανοίξει το θέμα με ένταση.

Στη συζήτηση η κυρία Κεφαλογιάννη επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη γιατί δέχθηκε να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, για να της απαντήσει ότι η κίνησή του αυτή δεν αλλάζει τη στάση του έναντι της σημερινής ηγεσίας και δεν ακυρώνει τη κριτική που κάνει.

Το ζητούμενο ήταν πως θα αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση στη ΝΔ, ενώ υπήρξαν και εισηγήσεις για ευθεία αμφισβήτηση. Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι πρέπει να «ταράξουμε την ηγεσία στην εσωκομματική δημοκρατία» και να κορυφωθούν οι πρωτοβουλίες στο έκτακτο συνέδριο, όπου θα αποφασίσουν τα μέλη την πορεία της ΝΔ, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να μην αλλάξουν οι όροι του παιχνιδιού, όπως το 2009.

Πιο επιθετική ήταν η κυρία Μπακογιάννη, ενώ ο κ. Δένδιας είπε ότι προτίθεται να πάει ο ίδιος στον κ. Σαμαρά και να θέσει το θέμα της επόμενης μέρας.