Βερολίνο: Δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup

Δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών σημειώνει ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα – γέφυρα θα χρειαστεί να εγκριθούν από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Όπως όλα δείχνουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα βρεθεί σήμερα στην έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup, ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής, μπροστά σε ένα τείχος άρνησης από τους περισσότερους εταίρους στο ελληνικό αίτημα για επανακαθορισμό της σχέσης χωρίς μνημόνια και τρόικα.

Ο αποφασιστικός τσάρος της οικονομίας θα εχει απέναντί του όχι μονο τον σκληρό Σόιμπλε, αλλα και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ, καθώς και τον κεντρικό τραπεζίτη της Ένωσης Μάριο Ντράγκι.

Σε αυτή τη φάση καμία πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω στα βασικά ζητήματα των διαφωνιών, που έχουν εκφραστεί και μάλλον αυτό το ξέρουν όλοι. Το ζητούμενο, σύμφωνα και με κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, είναι εάν θα ανοίξει ο δρόμος, ένα μονοπάτι έστω, για μια μεγαλύτερη σύγκλιση αύριο στη Σύνοδο και μια οριστική συμφωνία τη Δευτέρα στο τακτικό Εurogroup.