«Fake» ο... ανυποψίαστος Τσίπρας για το Βατερλώ - Καρφώνει τον πρωθυπουργό ο υπουργός του

Λάδι στη φωτιά της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ έριξε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης,ο οποίος «κατηγορείται» πως παρουσίαζε  ωραιοποιημένη εικόνα στο κυβερνών κόμμα σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Όπως «κάρφωσε» στην ΕΡΤ ο κ. Βερναρδάκης :«ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όλα τα δεδομένα πριν τις ευρωεκλογές», θέτοντας το εύλογο (και ρητορικό προφανώς) ερώτημα «είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει και να υπάρχει κάποιος που τον απομονώνει;».

Έτσι η  εικόνα του έκπληκτου Αλέξη Τσίπρα μπρος στο εύρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ  είναι πολύ πιθανό να απέχει από την πραγματικότητα.

Όσο περνούν οι μέρες αποκαλύπτεται ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν και τόσο  ανυποψίαστος εξαιτίας «κακών συμβούλων», που έπεσαν έξω στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με το protothema, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν ενήμερος για τις αρνητικές διαθέσεις της κοινής γνώμης τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές. Κάποιοι λένε ότι τα πρώτα δείγματα στη συμπεριφορά του για την ήττα που ερχόταν, φάνηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Πολάκη. 
Ήταν εκείνη η απώλεια ψυχραιμίας και ο τρόπος με τον οποίο απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που φανέρωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο πρωθυπουργός, αναφέρουν οι ίδιες πληγές, είχε εικόνα της δυσμενούς τροπής, που είχαν πάρει τα πράγματα, απλώς επέλεξε να «παίξει σκληρά» και να ρισκάρει, όταν κατηγορούσε τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπείρωνε τελικά την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πίστευε εν τέλει ότι θα περιόριζε το εύρος της ήττας με αυτή την τακτική και άρα το πρόβλημα ήταν περισσότερο στην επιλογή της ρητορικής και όχι στην επίγνωση της πραγματικής κατάστασης.

Υπό αυτή την έννοια, είναι μάλλον ευθύνη άλλων συνεργατών του, αρμοδίων για την προεκλογική τακτική και όχι του κ. Βερναρδάκη, τον οποίο σχεδόν όλοι έχουν κάνει σάκο του μποξ.