ΣΥΡΙΖΑ: Τους πήρε στο λαιμό του ο Βερναρδάκης - Όλες οι προβλέψεις του ήταν λάθος!

Μέχρι τέλους επέμενε ότι οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι και έδινε λάθος ελπίδες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το κλίμα και να τις κερδίσει.

Από το απόγευμα της Κυριακής όμως, όταν οι πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα του exit poll άρχισαν να φθάνουν στην Κουμουνδούρου, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσοι παρακολούθησαν την εξέλιξη της προεκλογικής καμπάνιας του κυβερνώντος κόμματος, είδαν ότι η ηγεσία, διατηρούσε μέχρι τέλους την αισιοδοξία, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ακόμα και σε περίπτωση ήττας, θα είναι απόλυτα διαχειρίσιμο.

Μάλιστα υπήρχαν και ορισμένοι που δεν απέκλειαν και την πλήρη ανατροπή των προβλέψεων των δημοσκοπήσεων.

Αυτός ήταν εξάλλου και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός ακόμα και στο τέλος της καμπάνιας επέμενε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το iefimerida η εντελώς λάθος εικόνα για τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις του εκλογικού σώματος, οφείλεται στην ενημέρωση που έκανε στην ηγεσία του κόμματος ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο θεωρούμενος ως ειδικός, υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Λόγω φυσικά της προηγούμενης ιδιότητάς του ως  δημοσκόπος, συνεργάτης για πολλά χρόνια του επικεφαλής της Opinion Poll, Γιάννη Μαυρή, που έκανε και την πιο επιτυχημένη πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.

Οι εκτιμήσεις του

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης που μέχρι τέλους επέμενε οτι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. τώρα βρίσκεται υπόλογος για το ότι με τις λάθος εκτιμήσεις και  προβλέψεις του, άφησε τους επιτελείς του κόμματος στο σκοτάδι και δεν επέτρεψε την επαναχάραξη της προεκλογικής στρατηγικής με βάση τα πραγματικά δεδομένα.

Ο υπουργός πίστευε και επέμενε, ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα, θα είναι πολύ μικρή, λόγω της αυξανόμενης συσπείρωσης των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως λόγω των νέων ψηφοφόρων, που ήταν πολύ δύσκολο να εντοπίσουν και να μετρήσουν οι δημοσκόποι.

Εκτιμούσε επίσης ότι το ΚΙΝΑΛ θα συρρικνωθεί και πιθανώς δεν θα μπορέσει καν να μπει στην επόμενη Βουλή. Επεσε σε όλα έξω…

Υπεύθυνος και για την υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου

Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονταν και από τις δημοσκοπήσεις που είδαν στο φως της δημοσιότητας σε έντυπα και σάϊτ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Vox Pop, που ακόμα και λίγες ημέρες προ των εκλογών έδινε την διαφορά στις μόλις 2,5 μονάδες με τάσεις μάλιστα περιορισμού.

Οι κακές γλώσσες λένε πάντως ότι ο επικεφαλής της εν λόγω εταιρείας μετρήσεων υπήρξε φοιτητής στο Πανεπιστήμιο και συνεργάτης του Χριστόφορου Βερναρδάκη και η μεθοδολογία της εταιρείας ελέγχεται.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής και στο παρελθόν, αφού σε αυτόν χρεώνουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένες καταστροφικές επιλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.Όπως αυτή της Μυρσίνης Λοΐζου, της κόρη του σπουδαίου συνθέτη που τελικά απεδείχθη πολύ «κακό χαρτί» αφού , είχε καταδικαστεί για την είσπραξη της σύνταξης της αποθανούσης μητέρας της για πολλά χρόνια.