Γ.Σακελλαρίδης: Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα τηρήσει ό,τι εξήγγειλε προεκλογικά

Με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη εφημερίδα, (08/02), Real News, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτηρίζει μονόδρομο την επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ο Γ.Σακελλαρίδης απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση της κυβέρνησης με την τρόικα, για την οποία υποστηρίζει ότι “έχει μπει βαθιά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας” και παράλληλα διευκρυνίζει πως “ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που ό,τι εξήγγειλε προεκλογικά θα το τηρήσει”.
.
Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει πως “μια υποθετική έξοδος ενός μέλους της ζώνης του ευρώ θα οδηγούσε σε κατάρρευση όλη τη νομισματική ένωση”.

Ο κ. Σακελλαρίδης επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως “είτε δεν έχει εικόνα της πραγματικότητας, είτε λειτουργεί εσκεμμένα ως πολιτικός υπερασπιστής του μνημονίου”.

Σε ερώτηση για τον ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως “είναι πολύ σαφής η νωπή λαϊκή εντολή. Οι πρόσφατες εκλογές έλαβαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, αφού η ερώτηση που τέθηκε στο εκλογικό σώμα ήταν λιτότητα ή ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση την τιμάει με τον καλύτερο τρόπο, σπάζοντας την παράδοση της ασυνέπειας του πολιτικού κόσμου”.