Νόμπελ αστοχίας και καταστροφολογίας "απένειμε" ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Θα δώσουμε μαζί, χέρι – χέρι, αυτόν τον αγώνα, που είμαι αισιόδοξος ότι θα αποβεί νικηφόρος, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του στην συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της προοδευτικής συμμαχίας, εν όψει των ευρωεκλογών, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Δεν βρισκόμαστε σε στούντιο, δοκιμαστικούς σωλήνες και κλειστές πόρτες, αλλά στην καθημερινή επαφή με τον πολίτη, αλλά ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος γιατί απέναντί μας έχουμε σκοτεινή συμμαχία συμφερόντων, που έχουν βαλθεί να ξεθεμελιώσουν όσα έχουμε καταφέρει, για να γυρίσουν την χώρα πίσω, είπε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο κύριος Τσίπρας στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Καταλόγισε ακραία και επικίνδυνη δεξιά στροφή και νεοφιλελεύθερη ατζέντα και επιτέθηκε στους “χορηγούς του”, όπως είπε, και στα ΜΜΕ που αναπαράγουν τοξική προπαγάνδα και ψεύτικες ειδήσεις, καταλήγοντας μάλιστα στην αποστροφή του λόγου του, να λέει πως δεν ξέρει τι τύχη θα έχει η πρόταση να βραβευτεί με Νόμπελ Ειρήνης ο ίδιος και ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεβ, αλλά «στον κύριο Μητσοτάκη αξίζει σίγουρα ένα Νόμπελ Άστοχων Προβλέψεων»!

Τις εκλογές δεν τις κερδίζεις ψαρεύοντας με δίχτυα, αλλά με καθετή, είπε ο πρωθυπουργός ενθυμούμενος λόγια ενός «παλιού αγωνιστή που ήξερε από ψάρεμα», όπως είπε, ενώ λίγο αργότερα χαριτολογώντας, πρόσθεσε ότι σήμερα με το διαδίκτυο, μπορεί «η καθετή να μετατραπεί σε μέσο μαζικού ψαρέματος»!

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και προσωπικά στον Γιάννη Ραγκούση, πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν στην συνεδρίαση, χαιρετίζοντας την παρουσία του και αναφέροντας ότι όπως είχε πει και εκείνος, στόχος της προοδευτικής συμμαχίας είναι «τα τρία εκατομμύρια πολιτών που δεν ψηφίζουν δεξιά».

Δείτε την ομιλία: 

pappas-dragasakis-theoxaropoulos-ena
ragkousis-proodeutiki-summaxia
pappas-mpistis-ena
theoxaropoulos-dragasakis-ena

Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: “Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Έχουμε απέναντί μας έναν τοξικό επικοινωνιακό συνασπισμό. Μια σκοτεινή συμμαχία όλων εκείνων των κύκλων, των κυκλωμάτων, των τριγώνων, των συμφερόντων, και των πολιτικών τους εκφραστών, που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσουν ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα…”

Συνέχισε λέγοντας ότι απέναντί του “είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, με την επικίνδυνη ακραία δεξιά ιδεολογία, και τη βαθιά αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Και φυσικά οι χορηγοί του που ελέγχουν μεγάλο μέρος των επίσημων μέσων ενημέρωσης και έχουν μετατρέψει τα κανάλια και τις εφημερίδες τους σε εργοστάσια παραγωγής και διακίνησης τοξικής προπαγάνδας”.

Ειδική αναφορά έκανε στην κατηγορία του κ. Μητσοτάκη για την διάλυση της μεσαίας τάξης: “Ο κ. Μητσοτάκης από τη μέρα που εξελέγη αρχηγός καταστροφολογεί. Προβλέπει με βεβαιότητα την καταστροφή της οικονομίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάει για τα χειρότερα μέτρα και διάλυση της μεσαίας τάξης. Όταν ο ίδιος και οι κυβερνήσεις ΝΔ-πρώην ΠΑΣΟΚ είχαν συντρίψει την ελληνική κοινωνία σε περικοπές και φόρους ύψους 65 δις.

Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 ως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Ενώ τα έτη 2015 – 2016, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη”.

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης “μιλάει και μίλαγε διαρκώς για 4ο μνημόνιο, είχε κάνει σημαία του την περικοπή των συντάξεων, την είχε προεξοφλήσει και συνεχίζει να λέει ψέματα περί τετάρτου μνημονίου. Με την επιχειρηματολογία ότι δε θα βγούμε ποτέ στις αγορές”.

Βάζοντας στο κάδρο τους Γιάννη Στουρνάρα και Κώστα Σημίτη, είπε ότι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεξοφλούσαν την πιστοληπτική γραμμή και διαψεύδονται καθώς χθες η Ελλάδα έπιασε ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, με 3,29%

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του: “Είπαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015, θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από τα μνημόνια οριστικά με τη κοινωνία όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Την δέσμευση μας τη τηρήσαμε. Και την τηρήσαμε με 10 μονάδες μείωση της ανεργίας, με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση της αδήλωτης εργασίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, με αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, για το παιδί για τη κατοικία για τους άνεργους για τα χαμηλά εισοδήματα, με στήριξη της παιδείας και της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα Υγείας”.

Συμπυκνώνοντας ανέφερε “Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης με τον Ζάεφ για τις Πρέσπες, αλλά είμαι βέβαιος ότι στον κ. Μητσοτάκη αξίζει το Νόμπελ της καταστροφολογίας και των αστοχότερων προβλέψεων για την οικονομία”.

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στο σκάνδαλο Novartis επιμένοντας ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο: “Εμείς δεν είμαστε δικαστές, για αυτό και επιστρέψαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν απειλούμε με ειδικά δικαστήρια, όπως με θρασύτητα απειλούν εμάς, δείχνοντας ρεβανσισμό και εκδικητικότητα… Πράγματι είναι τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο η υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα. Πάνω από 30 δισεκ. από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα, λένε οι ειδικοί”.

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη και άλλες σπατάλες “όταν έφθασε το έλλειμμα να είναι 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή”.

Κατηγόρησε για νομικούς ακροβατισμούς τους κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου “για να δικαιολογήσουν τη θεάρεστη, νόμιμη, ηθική, και κυρίως παραγραμμένη μίζα. Είναι η γραμμή της παραγραφής που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης”. Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι “μπορεί να επιχειρηματολογεί για όλα και τα αντίθετά τους: μπορεί να επιχειρηματολογεί εξίσου ότι έξω έχει κρύο ή ότι έξω έχει ζέστη και 35 βαθμούς”.

Γενικεύοντας και συνδέοντας την στάση της αντιπολίτευσης με τις προσεχείς εκλογές είπε: “Δηλαδή τι μας λένε: Ψηφίστε ΝΔ, και ΚΙΝΑΛ, για να μην υπάρξει κάθαρση για το σκάνδαλο της Novartis. Για να μπει στο αρχείο το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Για να χαριστούν τα θηριώδη χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να αποδοθούν αθώοι στην κοινωνία όσοι τη ρήμαξαν, την ταπείνωσαν, την κατακερμάτισαν. Όχι μόνο αθώοι. Αλλά και κατήγοροι, και τιμωροί, και δήμιοι”.

Κλείνοντας επικαλέστηκε “έναν παλιό αγωνιστή που έλεγε κάποτε ότι στις εκλογές, για να κερδίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις ψήφους, πρέπει να κερδίσουν καρδιές. Και μυαλά. Και για να κερδίσουμε καρδιές, και μυαλά, να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ να συνεγείρουμε για άλλη μια φορά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, που θέλουν μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης”.

Πηγή: Πρώτο Θέμα