Η δεξιά του Κυρίου...Κουντουρά, ανάβει νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο έλειψε να τον οδηγήσει στην έξωση από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ , ο εναγκαλισμός του  με τον ακραίο μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα του βουλευτή και πρώην υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον κ. Αμβρόσιο προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, που τηλεφώνησε εξοργισμένος στον υποψήφιο ευρωβουλευτή για να του ζητήσει εξηγήσεις. Από τον διάλογο προέκυψε ότι η συνάντηση -σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Κουρουμπλής- δεν ήταν τυχαία.

Λίγες ώρες μετά τον σάλο, νέες φωτογραφίες, αυτήν την φορά της Έλενας Κουντουρά με τον Αμβρόσιο, έρχονται ξανά στο φως της δημοσιότητας, δοκιμάζοντας τα νεύρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη μεταπήδησή της στον ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτησή της στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, η κυρία Κουντουρά αποδεικνύει ότι η δεξιά διεύρυνση κλονίζει το αφήγημα του κυβερνώντος κόμματος περί μάχης και αντίστασης στην άνοδο της ακροδεξιάς, που είναι και το βασικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα στη μάχη των ευρωεκλογών.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Κουντουρά όταν πόζαρε χαμογελαστή με τον Αμβρόσιο

Μάλιστα είναι και το βασικό επιχείρημα για τη διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά, με τις πρωτοβουλίες τύπου «Γέφυρα». Οι εναγκαλισμοί των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακραίο Αμβρόσιο αποδεικνύουν ότι η λεγόμενη «προοδευτική συμμαχία» του κυβερνώντος κόμματος είναι ένα κενό σύνθημα που εφευρέθηκε για προεκλογικούς λόγους. Γίνεται δε προφανές ότι στην περίπτωση της Έλενας Κουντουρά κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε με τις ιδέες ή τις αξίες της, αλλά αντάλλαξαν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο με την «αποστασία» της από τους ΑΝΕΛ και τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση.

Στις φωτογραφίες, από την περίοδο που η κυρία Κουντουρά ανήκε στους Ανεξάρτητους Ελληνες, εμφανίζεται η υπουργός Τουρισμού σε πολλαπλές επισκέψεις στη Μητρόπολη, αγκαζέ και σε πολύ φιλικά ενσταντανέ με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας, από τα οποία φυσικά προκύπτουν ερωτήματα για τη μετέπειτα πορεία της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ελενα Κουντουρά με τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας

Πώς ακριβώς γίνεται η μάχη κατά της ακροδεξιάς όταν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εναγκαλίζονται και προσδοκούν τη στήριξη του μητροπολίτη Αμβρόσιου, που δεν έχει κρύψει τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή, που έχει επιτεθεί στον πρωθυπουργό για την αθεΐα του όπως λέει, που έχει ταυτιστεί με τις πιο σκοταδιστικές και ομοφοβικές απόψεις και έχει φθάσει στο σημείο να πει ότι οι φωτιές και οι νεκροί στο Μάτι είναι αποτέλεσμα της οργής του Θεού;

Εδώ ο μητροπολίτης κρατάει από το χέρι την Έλενα Κουντουρά

Τις… στενές σχέσεις της Έλενας Κουντουρά με τον μητροπολίτη Αιγιαλείας εντόπισε και ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι «προοδευτικό μέτωπο» και Αμβρόσιος δεν πάνε μαζί:

Η δήλωση «μετανοίας» Κουρουμπλή

Την ίδια στιγμή, η οργή στην Κουμουδούρου ήταν τέτοια, που λίγο έλειψε να εκδιωχθεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής από την ευρωλίστα. Τελικά κρίθηκε ότι η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη αν γινόταν μια τέτοια κίνηση, αφού θα ήταν το δεύτερο κόψιμο υποψηφίου ευρωβουλευτή από τις λίστες, μετά τη Μυρσίνη Λοΐζου.

Ετσι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποχρεώθηκε να κατεβάσει τις φωτογραφίες και να κάνει δήλωση συγγνώμης.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ίδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος:

Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Μένει να δούμε ποια θα είναι τώρα η αντίδραση για την Έλενα Κουντουρά.