Το μήνυμα του Νότη Μαριά για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

«Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 είναι προφανές ότι οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες οφείλουν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα ελλείμματα στο πεδίο της ισότητας των δύο φύλων και να δρομολογήσουν εξελίξεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραπέρα άρση των ανισοτήτων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς και η Πολιτική Ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση & Δικαιώματα Γυναικών» την Πέμπτη 14 Μαρτίου, ώρα 18:30 στο Ξενοδοχείο Royal Οlympic (Αθανασίου Διάκου 28-34 – Στήλες Ολυμπίου Διός ).

Το μήνυμα του Νότη Μαριά έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά θα γιορταστεί και φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με πληθώρα εκδηλώσεων καταδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, που αποτελεί θεμέλιο λίθο για ένα ειρηνικό, ευημερούντα και βιώσιμο κόσμο, απουσιάζει.

Στην Ελλάδα, όπου τα μνημόνια έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την Ελληνική κοινωνία, η γυναίκα, η μητέρα είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την ανεργία, τις περίφημες ευέλικτες μορφές απασχόλησης, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και την εξαΰλωση κάθε μορφής κρατικής-κοινωνικής συνδρομής.

Οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση-κατάρτιση και στην αγορά εργασίας, η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών, η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, το κλείσιμο του μισθολογικού χάσματος ανάμεσα στα δύο φύλα, η πρόσβαση της γυναίκας σε θέσεις ηγεσίας και λήψης αποφάσεων εξακολουθούν να παραμένουν ζητούμενο.

Η ένταξη των γυναικών με σύγχρονο τρόπο στην αγροτική παραγωγή, η ενίσχυση των γυναικείων συνεταιρισμών, η αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στη διοίκηση των συνεταιρισμών και η κοινωνική προστασία των γυναικών στην ύπαιθρο πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο εξειδικευμένης δημόσιας πολιτικής.

Πρέπει να ενταθεί η καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας κατά των γυναικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενδοοικογενειακή βία, καταστάσεις που δεν γνωρίζουν σύνορα καθώς αποτελούν χρόνια κοινωνικά προβλήματα.

Τέλος η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να στείλει ένα αποφασιστικό μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στο απαράδεκτο φαινόμενο του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Τα περιστατικά εντείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα θύματά του εντοπίζονται σε τουλάχιστον 13 χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 είναι προφανές ότι οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες οφείλουν να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά τα ελλείμματα στο πεδίο της ισότητας των δύο φύλων και να δρομολογήσουν εξελίξεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραπέρα άρση των ανισοτήτων».