ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Όπου κι αν κρυφτεί θα τον βρούμε»...

«Όπου και αν κρυφτεί θα τον βρουμε» είναι το μήνυμα που στέλνει στον υπουργό Οικονομίας η ΠΟΕ-ΟΤΑ , μέλη της οποίας έκαναν ξαφνικό «ντου» στο υπουργείο, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους  για απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από το κτίριο του υπουργείου οικονομικών στην οδό Νίκης όπου διαμαρτύρονταν νωρίτερα.

Τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ διεμήνυσαν ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν αν δεν γίνουν δεκτοί από τον  Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ  ανήρτησαν το πανό τους στο μπαλκόνι του τέταρτου ορόφου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τα αιτήματα

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιούν από το πρωί διαμαρτυρία στα πλαίσια 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όσες κατηγορίες εργαζομένων το δικαιούνται. Στο πλευρό τους βρίσκεται και η ΑΔΕΔΥ.

Αρχικά, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν το ΥΠΟΙΚ στη Νίκης. Μάλιστα, είχαν φέρει μαζί τους και ένα απορριματοφόρο. Εξω από την είσοδο του ΥΠΟΙΚ είχαν παραταχθεί από νωρίς ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να εκτεθούν τα αιτήματα του κλάδου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν βρίσκεται στο υπουργείο και στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προτάθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του. Οι διαδηλωτές αρνήθηκαν και ζήτησαν να απομακρυνθούν και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. από την είσοδο του υπουργείου. Οταν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό μετακινήθηκαν προς το υπουργείο Οικονομίας.