Απεσταλμένος του Γκουαιδό στην Ελλάδα - «Πεθαίνουμε από πείνα» λέει πατέρας δύο παιδιών

Ειδικό απεσταλμένο πρόκειται να στείλει στην  Ελλάδα, ο  Γκουαιδό, που έχει ανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, προκειμένου να πιέσει την κυβέρνηση Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρουν την στήριξή τους από τον Μαδούρο.

Οπως αποκάλυψε στον Ελεύθερο Τύπο συνεργάτης του ηγέτη της αντιπολίτευσης,το επόμενο διάστημα αναμένεται η αντιπολίτευση να καταγγείλει με επίσημο τρόπο τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που εξακολουθεί να λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» για τον Νικολάς Μαδούρο, σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν υιοθετήσει μια σκληρή στάση απέναντι στο καθεστώς.

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αναμένεται να ζητήσει και τη στήριξη των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Χουάν Γκουαϊδό εξετάζει την πιθανότητα το πρόσωπο που θα στείλει στην Αθήνα για συζητήσεις να είναι παλαιός διπλωμάτης, ο οποίος είχε υπηρετήσει πριν από αρκετά χρόνια στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και διατηρούσε καλές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Ενα κιλό τυρί κοστίζει σχεδόν όσο ο κατώτατος μισθός

Την ίδια στιγμή, η ανθρωπιστική κρίση καλά κρατεί. Ο Φελίπε, πατέρας δύο παιδιών από τη Βενεζουέλα, μίλησε στον «Ε.Τ.» για τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο ίδιος και η οικογένειά του λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε τρόφιμα και φάρμακα. «Εχω δύο μικρά παιδιά για τα οποία κάθε μήνα χρειάζομαι να τους παίρνω φάρμακα. Ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα είναι 18.000 μπολίβαρες, δηλαδή περίπου 5 δολάρια το μήνα. Πώς θα ζήσουμε με αυτά τα χρήματα; Ο Μαδούρο εμποδίζει την αντιπολίτευση να φέρει στη χώρα ανθρωπιστική βοήθεια γιατί -όπως λέει- έχουμε τρόφιμα και φάρμακα. Είναι ψέματα, ο κόσμος πεθαίνει από την πείνα και τις αρρώστιες», υποστηρίζει.

Μάλιστα ο 40χρονος, που για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του, δείχνει στον «Ε.Τ.» φωτογραφίες με βασικά προϊόντα και φάρμακα που το κάθε ένα από αυτά κοστίζει περισσότερο ακόμη και από τον κατώτατο μισθό! Για παράδειγμα, ένα κιλό τυρί κοστίζει 12.000 μπολίβαρες, δηλαδή σχεδόν όσο και ο κατώτατος μισθός! Στις φωτογραφίες βλέπετε ένα πακέτο πάνες που κοστίζει 53.100 μπολίβαρες, δηλαδή περίπου 3 φορές όσο ο κατώτατος μισθός, ένα αφρόλουτρο που κοστίζει 10.500 μπολίβαρες, ένα κομμάτι βούτυρο που έχει 4.849 μπολίβαρες, ενώ μια αντιβιοτική κρέμα για δερματίτιδα κοστίζει 35.840 μπολίβαρες, δηλαδή το διπλάσιο του κατώτατου μισθού! «Η μπολιβαριανή επανάσταση για να διατηρηθεί στην εξουσία οδηγεί στην πείνα και στο θάνατο τους πολίτες της Βενεζουέλας», δηλώνει στον «Ε.Τ.» ο οικογενειάρχης από τη Βενεζουέλα.