Δάνεια-μαμούθ χρωστά η Κουντουρά σε τράπεζες - Η εικονική μεταβίβαση περιουσίας στους γιους της και η αγωγή της Eurobank

Για εικονική μεταβίβαση προσωπικών περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να γλιτώσει χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο από το 2004 κατηγορεί η Eurobank την υπουργό Τουρισμού, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη έπειτα από αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η Eurobank.  

Η τράπεζα ζητά από την κυρία Κουντουρά μέσω της αγωγής που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών να καταβάλει 321.258,89 ευρώ, πλέον συμβατικών τόκων υπερημερίας και κεφαλαιοποιημένων τόκων ανατοκιζόμενων ανά εξάμηνο, με το συνολικό ύψος της οφειλής να αγγίζει κατ’ εκτίμηση τις 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το protothema η αγωγή της Eurobank στρέφεται εναντίον της υπουργού, αλλά και των δύο γιων της, στους οποίους, σύμφωνα με την τράπεζα, μεταβίβασε τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να αποποιηθεί τις ευθύνες της για το δάνειο που είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες, που ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό της Σαράντη Παπαχριστόπουλο.

Η αγωγή

Η τράπεζα αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της ότι η κυρία Κουντουρά και οι δύο ενήλικοι σήμερα γιοι της υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό των 321.258,89 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού εκτιμώμενου ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς όταν εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής το 2015 κατά της εκδοτικής εταιρείας Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες για μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από το 2010, η υπουργός φρόντισε «κατά τον ύποπτο χρόνο», δηλαδή όσο καιρό δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο, να μεταβιβάσει στα ανήλικα τότε παιδιά της τα περιουσιακά της στοιχεία.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι η κυρία Κουντουρά μεταβίβασε στα ανήλικα τότε παιδιά της ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο-φιλέτο στην Κουρούτα του Νομού Ηλείας, η αντικειμενική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 202.835,18 ευρώ, καθώς και ένα αγροτεμάχιο στον Παρνασσό με αντικειμενική αξία 65.938,18 ευρώ, για το οποίο, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους, πριν από έξι μήνες είχε βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, όμως λόγω της εμπλοκής με την τράπεζα η αγοραπωλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Την ίδια στιγμή στιγμή η ίδια εμφανίζεται να έχει στην πλάτη της, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, τρία ακόμη δάνεια από την Εθνική Τράπεζα, με το υπόλοιπο των οφειλών της να ανέρχεται στα 854.775 ευρώ, έχοντας ωστόσο καταφέρει να εξασφαλίσει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση πληρώνοντας μηνιαία δόση μόλις 620 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των ετήσιων τόκων των δανείων της.
 

Τον Σεπτέμβριο του 2010 έγινε γνωστή η είδηση ότι το ζεύγος Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα μαζί με τα παιδιά τους. Σενάρια που κυκλοφορούσαν στην αγορά ανάφεραν ότι το ζεύγος εγκαταλείπει τη χώρα διότι πιέζεται αφόρητα από πιστωτές.

Το βέβαιο είναι ότι μετά την επιστροφή της από την πρόσφατη επίσκεψή της στην εξωτική Σανγκάη η κυρία Κουντουρά εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη. Ειδικά μετά την ερώτηση του κ. Πάνου Καμμένου στη Βουλή, μέσω της οποίας ζητά τον έλεγχο των δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού.

Ζητούσε συνάντηση με τον Τσίπρα

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η κυρία Κουντουρά ζητούσε επίμονα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το πολιτικό της μέλλον, δηλαδή για την είσοδό της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εδώ και ημέρες δεν αποτελούσε πλέον καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους.