Αλέξης Τσίπρας: Στα 650 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο έδωσε τις κατευθύνσεις πάνω στις οποίες θα κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ήδη ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ μηνιαίως, για όλους

«Στόχος μας είναι τον Οκτώβριο του 2019 οι Έλληνες πολίτες να συγκρίνουν Ελλάδα του σήμερα με ό,τι παρέδωσαν οι κυβερνήσεις του χθες», ήταν η συγκεκριμένη του αναφορά.

Ο κ.Τσίπρας, μεταξύ άλλων, προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασής του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ (από 586 σήμερα- αύξηση 11%) και ζήτησε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, πράγμα που έγινε δια χειροκροτήματος.

Ειδικότερα, είπε: «Σήμερα όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα.
Να προχωρήσουμε σε μια εμβληματική για τον κόσμο της εργασίας πρωτοβουλία που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές συνέπειες.

Για τον περιορισμό των ανισοτήτων,
για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων,
για την τόνωση της ανάπτυξης,
για την ίδια την αυτοπεποίθηση των μισθωτών στρωμάτων.

Μιλώ φυσικά για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την συνακόλουθη κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους.
Αυτού του κατάπτυστου θεσμού που δημιουργούσε εργαζομένους δύο ταχυτήτων, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σας καλώ λοιπόν σήμερα, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια μειώσεων μισθών να προβούμε σε ένα ακόμη ιστορικής σημασίας βήμα.
Να εγκρίνει το υπουργικό μας συμβούλιο την πρόταση για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου στα 650 ευρώ.

Πράγμα που σημαίνει ότι όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ.