Τον Καραμανλή περιμένει η Παπακώστα - Αίνιγμα προς το παρόν η στάση της για το βράδυ

Στις επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους, για το τι θα πράξει στην ψηφοφορία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα το βράδυ, απαντά σταθερά «όλα στην ώρα τους», χωρίς να δίνει σαφή απάντηση. Ο λόγος για την Κατερίνα Παπακώστα, της οποίας η τελική στάση παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.

Την κ. Παπακώστα, διευκολύνει το γεγονός, οτι η κυβέρνηση φαίνεται πως διαθέτει μια άνετη πλειψηφία υπερ της Συμφωνίας, την οποία ψηφίζουν εκτός απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (145) και οι 3 του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ), ο ανεξάρτητος Σπύρος Δανέλλης (πρώην Ποτάμι), η Ελενα Κουντουρά (πρώην ΑΝΕΛ) αλλά και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος (έχει δηλώσει ότι θα παραδώσει την έδρα στους ΑΝΕΛ, μετά την ψηφοφορία).

Η κοινοβουλευτική αυτή «άνεση» του κ. Τσίπρα επιτρέπει στην Κατερίνα Παπακώστα να κάνει δεύτερες σκέψεις, αν και αποκλείεται να καταψηφίσει την Συμφωνία. Αυτό που σκέφτεται λένε οι πληροφορίες είναι η αποχή.

Η παρέμβαση Καραμανλή

Σύμφωνα με ορισμένους συνομιλητές της, η τελική στάση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη θα εξαρτηθεί πιθανώς από την δημόσια παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καθώς σε αλλεπάλληλες δηλώσεις της η Κατερίνα Παπακώστα τονίζει ότι ήταν και παραμένει βέρα Καραμανλική, και αυτήν την «ιδιότητα» θέλει να την διατηρήσει.

Είναι πιθανόν λοιπόν να αποφασίσει να απόσχει.

Η αποχή, επιτρέπει σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες στην Κατερίνα Παπακώστα, να διατηρήσει και το υπουργείο της, τουλάχιστον έως ότου γίνει ο ανασχηματισμός που όλοι περιμένουν το επόμενο διάστημα.

Σε περίπτωση αποχής πάντως, η αναβάθμιση που έχει ζητήσει σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον Αλέξη Τσίπρα, σε θέση υπουργού, δεν θεωρείται σίγουρη.