Αμυράς: «Δεν θα βρείτε τους 151 για τις Πρέσπες»

«Σας κάνω πρόγνωση και όχι πρόβλεψη ή εκτίμηση. Σας κάνω πρόγνωση πως μπορεί να βρήκατε 151 για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά δεν θα βρείτε 151 για την ψήφο των Πρεσπών» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, στην Ολομέλεια της Βουλής, προιδεάζοντας για την στάση του κόμματός τουστην επόμενη κρίσιμη ψηφοφορία για την κυβέρνηση,

Νωρίτερα ο ίδιος, σε πρωινή εκπομπή στον Ant1, σε ερώτηση για το πώς θα κινηθούν οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού στην ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών,  είχε πει  πως βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις, οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν πιθανότατα σήμερα.

«Υπάρχουν δύο σκέψεις: η μία είναι να καταψηφίσουμε και οι πέντε τη Συμφωνία και η άλλη να απέχουμε ως κόμμα από την ψηφοφορία», είπε σχετικά και προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάει στη Συμφωνία με τους 151 βουλευτές που έχει για την ψήφο εμπιστοσύνης».

«Ας φανερώσει, αν έχει, τις κρυφές του καβάτζες ο Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Ποταμιού χαρακτήρισε «fake» το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αφού εξήγησε πως «δεν το βρίσκω υγιές ένας ψηφοφόρος να βλέπει ότι μέσω του Ποταμιού ο κ. Τσίπρας παραμένει στην κυβέρνηση», σημείωσε πως «πάει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με δανεικές ψήφους και μετακινήσεις βουλευτών», ξεκαθαρίζοντας πως «αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει ο ίδιος αν οι άλλοι βουλευτές του Ποταμιού ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, είπε πως σε αυτή την περίπτωση «θα έχουμε μεγάλο θέμα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και αποχώρησής του από το κόμμα. «Ρωτήστε με εκείνη τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.