Τέλος ο Δανέλλης από το Ποτάμι - Τσιόδρας: «Ίσως αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας»

Eκτός Ποταμιού τέθηκε ο Σπύρος Δανέλλης μετά την απόφασή του να στοιχηθεί πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενημέρωσε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόρδας, σε δηλώσεις του διεμήνυσε πως «υπάρχει πολιτικό ζήτημα μ’ αυτήν την κυβέρνηση όπως αυτή διαμορφώνεται με τα νέα δεδομένα»  και πρόσθεσε ότι η παράταξή του, ενδέχεται να αναθεωρήσει τη στάση της, ενόψει των προσεχών πολιτικών εξελίξεων.

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» είπε  μιλώντας στο Open TV.

Στη συνέχεια, καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης, να «ψαρέψει» από όλες τις παρατάξεις βουλευτές για να πάρει το πολυπόθητο για εκείνην «151».

«Δεν έχουμε δει ποτέ να γίνεται αυτό το πράγμα. Είναι ευτελισμός. Γυρίζουν την πλάτη στον κόσμο που ψήφισε. Δεν γίνεται άλλο να ψηφίζει ο λαός κι άλλο να βλέπει να γίνεται στη Βουλή. Δεν μπορεί αυτή η διαδικασία, να είναι εντάξει. Υπάρχει ζήτημα σε σχέση με την κυβέρνηση».