Τσίπρας για Καμμένο: Θα του ζητήσω να μην με ρίξει, ειδάλλως ψήφο εμπιστοσύνης

«Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα που της δίνει το Σύνταγμα για να κυβερνά» τόνισε, στο πλαίσιο της συνέντευξής του, στο Open και την Έλλη Στάη, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, για την κρίση με τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός τόνισε τα ακόλουθα:
«Δεν είναι και πολύ μεγάλη η κρίση με τους ΑΝΕΛ. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος. Στα εθνικά θέματα ο καθείς δικαιούται να παίρνει θέση.

Ο Πάνος Καμμένος, ένας εξαιρετικός υπουργός Άμυνας, αγάπησε και αγαπά αυτό που κάνει. Έχει μια διαφορά ο Καμμένος σε σχέση με τον Μητσοτάκη για το θέμα των Σκοπίων. Ο Πάνος Καμμένος είχε πει από τότε να κρατήσουμε τη στάση του 1992 για καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία. Από το 1992 μέχρι το 2007, το ΥΠΕΞ δεν διαπραγματευόταν καμία αναφορά αλλά για την εξεύρεση λύσης. Τότε δόθηκε και το όνομα πΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Καμμένο έχει την ίδια άποψη από το 2007».

«Σε ότι αφορά την προγραμματισμένη και κρίσιμη συνάντησή τους, την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας τόνισε: Έχει πει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, πως θα την στηρίξει. Είπε πως δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση αφού ο κ. Καμμένος δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του. Δεν πιστεύω πως θα το κάνει και θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Πιστεύω θα πάρει σαφή θέση και στάση πως δεν θα συνδράμει πως θα άρει την εμπιστοσύνη.
Αν δεν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».

«Δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», τόνισε εν συνεχεία, ο κ. Τσίπρας.
«Πιστεύω πως ο Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε.

«Δεν έχω άγχος και αγωνία γιατί ξέρω ότι κάνω το σωστό. Άγχος βλέπω πως έχει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν θέλει να πάμε σε εκλογές πριν ψηφιστεί η Συμφωνία. Ξέρει πως αυτά που λέει εδώ δεν μπορεί να τα πει στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό τρόπο. Τον καλώ αν δεν έχει άγχος να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Ο κ. Καμμένος πρέπει να πει ευθαρσώς την Παρασκευή αν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
«Πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνω αν δεν έχω 151 βουλευτές στη Βουλή», κατέληξε.