Ολάντ: Συμβούλευσα τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Άνγκελα Μέρκελ και "εκείνη θα τον δεχθεί"

Κάλεσμα στον Έλληνα πρωθυπουργό να εργαστεί μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε «να βρει μία ισορροπία μεταξύ του χρέους και της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», απεύθυνε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μία ημέρα έπειτα από τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι «η Γαλλία μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα», αναφέροντας παράλληλα πως έχει ήδη προσκαλέσει τον τέως Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.

Στη συνέχεια ο κ. Ολάντ έσπευσε να υποστηρίξει πως δεν είναι ο πρώτος που υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν θέλει να είναι και ο τελευταίος, ενώ συμβούλευσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Ανγκελα Μέρκελ και -όπως τόνισε- «εκείνη θα τον δεχθεί».

Όσον αφορά στην απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε πως θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, «ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και στην Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Ολάντ αναφέρθηκε ακόμη στον «ισχυρό δεσμό» που υπάρχει ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία και υπογράμμισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας .

«Στην Ουκρανία μαίνεται πόλεμος. Χρησιμοποιούνται βαρέα όπλα, άμαχοι χάνουν την ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ ο οποίος το απόγευμα θα συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο,  Ανγκελα Μέρκελ,  στο Κίεβο και αύριο στη Μόσχα προκειμένου να έχουν συνομιλίες με Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους αντίστοιχα.