Σημίτης : «Προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου»

Το αίτημα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προκάλεσε την αντίδραση των δύο ανδρών που έσπευσαν να σχολιάσουν την εξέλιξη αυτή δηλώνοντας πως «δεν έχουν τίποτα να κρύψουν».

Η δήλωση Σημίτη

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας» σημειώνει αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός και χαρακτηρίζει την έρευνα στους λογαριασμούς του «ευπρόσδεκτη» καθώς «δεν έχει τίποτα να κρύψει».

Αναφερόμενος στα σχετικά δημοσιεύματα, τονίζει πως «εστιάζονται σε συκοφαντίες» και δηλώνει πρόθυμος να απαντήσει αφού διαπιστώσει «ποιοι εμπλέκονται».

«Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν»

Με τη φράση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» απαντά ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στο αίτημα της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης (ΣΚΑΪ) και υποστήριξε ότι «ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιερίας ”Θαλής” που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν».

«Θα τους έρθει μπούμερανγκ»

Έκανε επίσης λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση συζητήσεις καφενείου και πρόσθεσε ότι «αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να κάνει και ένα πολιτικό σχόλιο εκτιμώντας πως στην κυβέρνηση «προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝ.ΕΛΛ. λέγοντας τους ”μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή”» και τέλος τονίζει πως «τα έχουμε ξαναζήσει αυτά».