Πρωτοφανές: Ασκούν δίωξη κατά του νεκρού Κατσίφα!

Την ώρα που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, παραμένει άταφος για 6η μέρα, ο Εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία κατά του … νεκρού  για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Μάλιστα ο πατέρας του θύματος, Ιωάννης Κατσίφας, μεταβαίνει αυτή την ώρα στα Τίρανα, όχι για να παραλάβει τη σωρό του παιδιού του, αλλά για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα «ξεκλειδώσει» την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια.

Ο δικηγόρος

Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πώς συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά , η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παραμένει άγνωστο εάν τελικά παραδοθεί σήμερα στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών Αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.

Έλληνας αξιωματικός στην Αλβανία

Εντωμεταξύ, στην Αλβανία μεταβαίνει  αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας «όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας» ανακοινώθηκε από  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Κατά την ίδια ανακοίνωση «ο Έλληνας αξιωματικός θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα».

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ώρες μετά τη συζήτηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος με τον Αλβανό ΥΠΕΞ, Ντιτμίρ Μπουσάτι, για τις τριβές που έχουν δημιουργηθεί μετά τα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες την περασμένη Κυριακή.

Σε …κίνδυνο οι RENEA

Την ίδια στιγμή, τα αλβανικά μίντια κάνουν λόγο για την ύπαρξη ενός βίντεο, που πιστοποιεί ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε «επιθετικές διαθέσεις». «Όχι μόνον αρνήθηκε να παραδοθεί, αλλά ο ελληνοαλβανός έθεσε σε κίνδυνο τους άνδρες της RENEA πυροβολώντας τους με Καλάσνικοφ» υποστηρίζουν οι συγκεκριμένες πηγές. «Μετά από αυτό, οι άντρες της RENEA αποφάσισαν την ‘’εξουδετέρωσή’’ του». Τα αλβανικά μίντια, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι στο βίντεο αυτό υπάρχει καρέ καρέ η στιγμή που ο νεαρός άντρας πέφτει νεκρός.