...θα πει και μια κουβέντα παραπάνω! «Καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα»

Με ένα tweet επιχείρησε να απαντήσει στους επικριτές του, ο Πάνος Καμμένος, μετά την φωτιά που άναψε με τους χειρισμούς του στην Ουάσινκτον.

Στο στόχαστρο του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μπήκε η εφημερίδα των συντακτών που την Πέμπτη είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα».
Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, έχει πρωτοσέλιδο τίτλο: «Η κυβέρνηση αντέχει… τον Πάνο» και στηρίζει το δημοσίευμα, με πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πάνο Καμμένο για να διευθετηθεί το θέμα που έχει προκύψει.

«Ψευδή δημοσιεύματα»

«Συνεχίζονται τα απόλυτα ψεύδη δημοσιεύματα από γνωστά κέντρα μέσω της ΕΦΣΥΝ. Δηλώνω: 1 Δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τα συμφωνημένα 2 Ως κυβερνητικός εταίρος καταθέτω πρόταση που δεσμεύει μόνο εμένα 3 Οι περίφημες βάσεις ήδη λειτουργούν» έγραψε ο Πάνος Καμμένος στο τουίτερ.

Δεν εξηγεί βέβαια ο υπουργός Άμυνας πώς  δικαιολογείται ο ισχυρισμός του  ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των συμφωνημένων με τον Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που ο ο ίδιος ομολογεί ότι η πρόταση  που κατέθεσε στην αμερικανική διοίκηση για το Σκοπιανό δεσμεύει μόνο τον ίδιο.

«Οι βάσεις των ΗΠΑ ήδη λειτουργούν»

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος οργή στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και η παρότρυνση του Πάνου Καμμένου στον ομόλογό του υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις στον Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα.

Ενω οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένη βάση της Αμερικής, ο κ. Καμμένος επέμεινε λέγοντας μάλιστα ότι οι περίφημες βάσεις που πρότεινε στους Αμερικανούς ήδη λειτουργούν!

Υπενθυμίζεται ότι αμερικανική βάση στην Ελλάδα είναι μόνο η βάση της Σούδας. Στη Λάρισα δίδονται κάποιες διευκολύνσεις στους Αμερικανούς για την εξυπηρέτηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών  UAV’s, όπως συμβαίνει και σε άλλες ελληνικές αεροπορικές βάσεις.

Εξάλλου,την στιγμή που ο κ. Καμμένος, αλλά και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, υποστηρίζουν ότι υπάρχει και λειτουργεί αμερικανική βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ο ίδιος ο πρεσβευτής των ΗΠΑ  Τζεφ Πάιατ που διαβεβαιώνει ότι η Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να δημιουργήσει βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη!