Σακελλαρίδης: "Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κολοτούμπα για το χρέος"

Τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, επανέλαβε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτήν την στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομικών και άλλοι υπουργοί βρίσκονται στο εξωτερικό, υπάρχει μια σημαντική συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, υπάρχει σήμερα μια πολύ σημαντική με τον κ. Ρέντσι, υπάρχει αύριο μια πολύ σημαντική με τον κ. Ολάντ. Όταν γυρίσει ο Πρωθυπουργός και ανοίξει η Βουλή, να είστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα εκ των πραγμάτων θα υπάρχει ανακοίνωση του ονόματος και θα προχωρήσουμε με μια πολύ ομαλή διαδικασία στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας» σημείωσε με νόημα.

Διαγραφή μέρος του δημόσιου χρέους

Η «πολιτική θέση» της ελληνικής κυβέρνησης είναι σταθερά η διαγραφή μέρους του δημόσιου χρέους, τόνισε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 “Δεν υπάρχει καμία στροφή, δεν υπάρχει καμία κολοτούμπα», επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σακελλαρίδης, στον απόηχο της συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στους Financial Times, όπου η Ελλάδα φαίνεται να προτείνει ανταλλαγή, παρά διαγραφή, του χρέους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ακόμη, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα μείνει πιστή στην θέση της διαγραφής τόσο στις επικείμενες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με Ευρωπαίους ηγέτες σε Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι, όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ ως προς τον κ. Βαρουφάκη, είπε πως ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται σε «τεχνικές» που έχουν ως στόχο να καταστεί το χρέος βιώσιμο και να μειωθεί το βάρος που φέρουν οι Έλληνες πολίτες.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει κανένα αίτημα για συνάντηση,  επιβεβαιώνοντας στην ουσία τον «πάγο» που υπάρχει μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου.

Εντούτοις, διευκρίνισε, πως η Ελλάδα σέβεται το ρόλο της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ στην Ευρώπη. Σχετικά δε με την σημερινή επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Ρώμη, για συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντζι, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως επί τάπητος θα τεθούν θέματα του αφορούν την Τρόικα, τη λιτότητα, αλλά και το χρέος των κρατών του ευρωπαϊκού νότου.

“Όλες οι επαφές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πραγματικής διαπραγμάτευσης για να μπορέσουμε να καταστήσουμε σαφείς τις θέσεις μας πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.