Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις 4 Φεβρουαρίου

Με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη συνάντηση των δύο αντρών ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζοντας από τις Βρυξέλλες πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί την κοινοτική πρωτεύουσα την Τετάρτη όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στις 10:30 (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία το περασμένο Σάββατο, κατά την οποία και κανόνισαν το ραντεβού. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για μια πιθανή πολιτική συμφωνία με τους εταίρους για το ελληνικό πρόγραμμα, θέση που υποστήριξε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας πως το μοναδικό αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι το Eurogroup.

Ωστόσο, επανέλαβε  τη δέσμευση του Ζαν-Κλοντ Γιούνεκρ πως η Τρόικα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο σχήμα, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση.