Χουντής: Το ραντεβού με την κ. Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί στο χρόνο του

Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συνάντηση και με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Χουντής, σε συζήτηση στο Mega. Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα ο κ. Χουντής δήλωσε ότι «σε αυτό το διήμερο δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση με την κυρία Μέρκελ» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα πραγματοποιηθεί στο χρόνο της.

Επισήμανε ότι οι επικείμενες συναντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους κ. Ρέντσι και Ολάντ θα γίνουν με δική τους πρωτοβουλία και πρόσθεσε ότι«το επόμενο διάστημα να περιμένετε προσκλήσεις και πρωτοβουλίες δικές μας».

Ξεκαθάρισε πάντως πως αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική κυβέρνηση είναι να μιλήσει με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην συνάντηση που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον κ. Γιούνκερ. «Με αυτούς θα διαπραγματευτούμε κυρίως, δίνουμε μεγάλο βάρος στη συνάντηση και με τον κύριο Γιούνκερ», σημείωσε με νόημα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παράτασης των διαπραγματεύσεων σημείωσε ότι «η λογική των πραγμάτων και το κλίμα που διαμορφώνεται δείχνει ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμφωνήσει ότι «χρειάζεται χρόνος για να συζητήσουμε χωρίς τους περιορισμούς ότι συνεχίζεται το μνημονιακό έργο».