Καμμένος: Συνεπής η στάση του Τσίπρα - Αν χρειαστεί θα αποδοθούν ευθύνες

Στη συνδρομή και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Πρωθυπουργού και χαρακτήρισε τη στάση του συνεπή.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις ενέργειες του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές χαρακτήρισε τη στάση του «συνεπή», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις στρατιωτικών συντακτών είπε μεταξύ άλλων: «Βεβαίως και ψάχνουμε να βρούμε τα λάθη που κάναμε. Έχουμε τόσους νεκρούς. Ακόμη κι εδώ στο ΥΠΕΘΑ που κινητοποιηθήκαμε εγκαίρως, ψάχνουμε τα σχέδια μας. Πολιτική αντιπαράθεση πάνω από νεκρούς δεν πρέπει να γίνονται. Αν χρειαστεί να αποδοθούν ευθύνες βεβαίως θα πρέπει να αποδοθούν».

«Όλοι μας έχουμε συγκλονιστεί από τις ιστορίες που εκτυλίχθηκαν στο Μάτι. Είμαστε γονείς. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως τεράστια εθνική τραγωδία… Ο πρωθυπουργός δεν απέδωσε την τραγωδία στον στρατηγό άνεμο», πρόσθεσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων από την Πέμπτη με εναέρια, πλωτά μέσα και επίγειες δυνάμεις, αλλά και πολιτικών μηχανικών καθώς και υλοτόμων για την αποτίμηση των καταστροφών.

Όπως είπε, από την Πέμπτη, «διατέθηκαν εναέρια μέσα για πυροπροστασία, διατέθηκαν εναέρια μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας, δύο αεροσκάφη από Ιταλία, ένα από Ρουμανία και δύο από Ισπανία. Διατέθηκαν προωθητήρες γαιών, εκσκαφείς τάφρων, οκτώ υδροφόρες, πυροσβεστικά οχήματα. Διατέθηκαν και παραμένουν στην περιοχή μία φρεγάτα για συντονισμό των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης καθώς και 70 άτομα από τα γενικά επιτελεία στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Δευκαλίων, στο Μάτι Αττικής. Επίσης, στην περιοχή αναπτύχθηκαν 55 πυροσβέστες και δύο οχήματα από την Κύπρο. Συνεχίστηκε η ετοιμότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων Αττικής».

Σύμφωνα με τον κ. Κάμμενο, πραγματοποιήθηκαν περιπολίες από κλιμάκια του στρατού και εκτιμήσεις ζημιών από μηχανικούς, ενώ από τον στρατό ξηράς μοιράστηκαν μερίδες φαγητού στο Μάτι.

Δημιουργία ΚΕΠ στις πληγείσες περιοχές

Παράλληλα, ανέφερε μία πρόταση για δημιουργία ΚΕΠ στις πληγείσες περιοχές, σε κτήρια των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για τις διαδικασίες αποζημιώσεων.

Δείτε βίντεο: