"Υπήρχε η πληροφορία για νεκρό στο Μάτι, δεν την αξιολογήσαμε ως ασφαλή" παραδέχεται ο Κουρουμπλής

Στην παραδοχή ότι είχε ενημερωθεί για τον πρώτο νεκρό στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας προχώρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι η πληροφορία δεν αξιολογήθηκε ως ασφαλής.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ρωτήθηκε για την αποκάλυψη του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών, Δημήτρη Μπαλτάκου, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε σχετικά η πολιτική ηγεσία.

«Η ομάδα αυτή δούλευε στη θάλασσα, έτσι η πληροφορία δεν νομίζω ότι ήταν ασφαλής» ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός.

Ακούστε το απόσπασμα.

«Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε, είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες» δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει το χρέος και την ευθύνη να «σπάσει αβγά» μέχρι το τέλος της τετραετίας, βάζοντας τέλος στα κακώς κείμενα του παρελθόντος.

«Αν ο πρωθυπουργός κάνει ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι θα γίνει μέρος του εγκληματικού προβλήματος. Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την αντιπολίτευση και να αλλάξουμε αυτό το σύστημα. Αν δεν το κάνουμε θα είμαστε το ίδιο υπεύθυνοι με τους προηγούμενους. Χρειάζεται διάλογος με την αντιπολίτευση όχι κοκορομαχία. Δεν θα δικαιολογείται αυτή η κυβέρνηση εάν δεν προχωρήσει σε αυτές τις παρεμβάσεις. Έχει ευθύνη να σπάσει αβγά μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλιώς θα είναι συνεχιστής των κακών του παρελθόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Τσίπρας και για το αν έχει τελικά κάποιο νόημα χωρίς την απομάκρυνση των «ανίκανων» που έκαναν εγκληματικά λάθη ή έστω μια παραίτηση ο υπουργός απάντησε ότι «το πιο εύκολο είναι να καμουφλάρουμε το πρόβλημα με μια παραίτηση» και χαρακτήρισε «πολιτική γενναιότητα» την απόφαση του Τσίπρα να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη.

Όλη η συνέντευξη