Καμμένος: 160 άτομα διέσωσε η φρεγάτα «ΕΛΛΗ» - Αεροσκάφη θα περιπολούν την Αττική

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη βαθιά οδύνη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου για τα θύματα και τις οικογένειες τους, ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως ο αριθμός των ατόμων που έχουν διασωθεί από τη φρεγάτα «ΕΛΛΗ» έχει φτάσει τους 160, ενώ ανασύρθηκαν και 4 νεκροί.

 

 

«Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή, μια πρωτοφανή καταστροφή μέσα στον αστικό ιστό, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ραφήνας, αλλά και στην Κινέττα. Είδαμε για πρώτη φορά φωτιά μέσα στον αστικό ιστό και μάλιστα με πάρα πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Παράλληλα, τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν ήταν ευνοϊκά για την εξάπλωση της φωτιάς και οδήγησαν στον μεγάλο αριθμό θυμάτων» δήλωσε ο κ. Καμμένος .

Όπως ενημέρωσε ο ΥΕΘΑ, θα περιπολούν την περιοχή μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ειδικών Δυνάμεων και άλλων συμμαχικών χωρών. Ακόμα, θα πετούν και αεροπορικά μέσα που θα μπορούν να δίνουν σαφέστερη εικόνα και πληροφορίες, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα και για την πρόκληση των πυρκαγιών αυτών, αλλά και για τη διερεύνηση της κατάστασης.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως τα στρατιωτικά νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα και συμπλήρωσε: «Παρόλο που είναι πράγματι μια πρωτοφανής καταστροφή, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση και έχει αναπτυχθεί με ό,τι μέσα διαθέτει. Όσον αφορά τις Ειδικές Δυνάμεις, θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των καταστάσεων που ζούμε τις τελευταίες ώρες, αλλά και για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τα τελευταία γεγονότα».