Βενιζέλος: "Ήταν μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά"

Σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία έθεσε και το θέμα διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι οι εκλογές ήταν «μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά». Υποστήριξε ότι ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του και την εξέφρασε άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία. Ακόμα και το Ποτάμι, τόνισε, παρά τις προεκλογικές υποκλοπές, πήγε καλύτερα.

Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι, εάν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση διάσπασης, το ΠΑΣΟΚ θα είχε πολλαπλάσια ποσοστά.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση είναι στο μήνα του μέλιτος και υποστήριξε ότι «δεν περιμένουμε ούτε το αδιέξοδο ούτε την καταστροφή της χώρας, ευχόμαστε να καταφέρει το καλύτερο και όχι το χειρότερο».

Ο κ. Βενιζέλος διαμήνυσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπράξει, όπως είπε, σε κανένα παλαιοκομματικό παιχνίδι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς τα κριτήρια θα είναι η πραγματική συναίνεση και η θεσμική διαφάνεια.

Ουσιαστικά, ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε τη διενέργεια Συνεδρίου του κόμματος τον ερχόμενο Μάιο, (συγκεκριμένα 4 Μαϊου) χωρίς τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και χωρίς τα στελέχη εκείνα που απείχαν από τις εκλογές.