Αύριο η συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη

Σε κατάσταση περιδίνησης βρίσκεται το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά το ατυχές αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Οι ζυμώσεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι έντονες με αποκορύφωμα την αυριανή συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται συνάντηση μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος.

Στην συνάντηση θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα το κόμμα, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης. Στην ατζέντα της συζήτησης ενδέχεται να μπει και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται όλο και πιο έντονα ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι εκείνος που θα προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μετακομίσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα αρκετά στελέχη της ΝΔ φέρονται πρόθυμα να ψηφίσουν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Αβραμόπουλου και μέσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, της κριτικής προς την ηγεσία, κινούνται δηλώσεις των κυρίων Σπηλιωτόπουλου, Αντώναρου, Σωτήρη Χατζηγάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη που ανοίγουν θέμα φυσιογνωμίας της παράταξης. Τις απόψεις αυτές φαίνεται πως συμμερίζονται και εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι όμως ακόμη δεν εκφράζονται δημοσίως. Μέσα σε αυτό το κλίμα,το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτηση του τέως Πρωθυπουργού θα υπάρχουν και δόσεις αυτοκριτικής για την αδυναμία του κόμματος να κερδίσει το μεσαίο χώρο.