Στρατούλης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων- Φωτίου: Εξασφαλισμένα τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα

Τη κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στο MEGA δήλωσε ότι «η νέα κυβέρνηση έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ κάθε σύνταξη» και διαβεβαίωσε ότι “οι συντάξεις είναι εγγυημένες. Τα όποια προβλήματα προκύπτουν θα τα αντιμετωπίζουμε άμεσα. Ήρθαμε για να διασφαλίσουμε τις συντάξεις και να σταματήσουμε τις μειώσεις», απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά που προκάλεσαν σύγχυση.

Νωρίτερα ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο MEGA επεσήμανε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας ότι «έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα καταβολής συντάξεων δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση».

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικούς σταθμούς διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή συντάξεων στο ΙΚΑ. Τόνισε ότι «δεν είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά είναι κατορθωτά». Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, διαβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ότι τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα είναι εξασφαλισμένα.