Ομόφωνα δεκτή η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για διακομματική επιτροπή για την Πολιτική Φαρμάκου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά, πρότεινε τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Πολιτική Φαρμάκου, στην έναρξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τη Novartis, με στόχο τη δημιουργία εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο.

Η πρόταση αυτή έγινε σήμερα ομόφωνα δεκτή από τα κόμματα που συμμετείχαν στη σύσκεψη (ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ) που έγινε στο Υπουργείο Υγείας για το σκοπό αυτό.

Συμφωνήθηκε η Επιτροπή να συσταθεί από το Κοινοβούλιο και να έχει την αναγκαία θεσμική θωράκιση, έτσι ώστε να μπορεί να καταλήγει σε πορίσματα που θα εφαρμόζονται αρμοδίως, με στόχο αφενός την πρόσβαση των ασθενών στο κατάλληλο φάρμακο και την οικονομική τους ανακούφιση και αφετέρου την στήριξη και την ανάπτυξη της έρευνας, της καινοτομίας και της εγχώριας παραγωγής.

Όπως τονίστηκε στην ανακοίνωση, το Κίνημα Αλλαγής είναι αποφασισμένο να επιμείνει στη στρατηγική της εθνικής συνεννόησης για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες.

“Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους να επιστρέψει ο πολιτικός διάλογος στην ουσία, μακριά από λαϊκισμούς και ανούσιες αντιπαραθέσεις.”