Βρετανός Υπουργός Οικονομικών: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ήττα των οικονομικών σχεδίων και όχι της λιτότητας

Η έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα συνιστά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και όχι της λιτότητας, ενώ θα πρέπει να αποτελέσει υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί, δήλωσε σήμερα ο βρετανός Υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC δήλωσε πως “οι πολίτες έχουν κουραστεί από την αποτυχία του οικονομικού προγράμματος, έχουν κουραστεί από την άνοδο του ποσοστού ανεργίας…αυτό που βλέπετε δεν είναι μία ήττα της λιτότητας, είναι μία ήττα των οικονομικών σχεδίων που δεν αποδίδουν και στη Βρετανία έχουμε μία οικονομική πολιτική που αποδίδει”.

Ο Τζ. Όσμπορν του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλέγει τον Μάιο υπογράμμισε ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχτούν “πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες”.

Τέλος, ανέφερε: “Ελπίζω ότι και οι δύο πλευρές τώρα θα ενεργήσουν με υπευθυνότητα. Είναι βέβαιο ότι απαιτείται σταθερότητα για τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι θα πρέπει να έχουμε τον ενδεδειγμένο διάλογο ανάμεσα στα μέλη της Ευρωζώνης”