Τσίπρας σε νέους επιχειρηματίες: Τώρα είναι η στιγμή να πάρετε το ρίσκο για επενδύσεις (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στη συζήτηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EquiFund με θέμα «Το όραμα της Ελλάδας για την Καινοτομία», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με τα υλικά του χτες», ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μοντέλο του χθες το ξέρουμε, είναι αυτό που μας οδήγησε στην κρίση και πως πρέπει να επενδύσουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την καινοτομία.

Σημείωσε ότι «η καινοτομία και το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι δύο υλικά πάνω στα οποία πρέπει να βασιστούμε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Η συμβουλή του κ. Τσίπρα στους ήδη επιχειρηματίες ήταν πως τώρα είναι η στιγμή για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης τους και για τους νέους επιχειρηματίες τώρα είναι η στιγμή το ρίσκο. «Αν όχι τώρα που βγαίνουμε από την κρίση ποτέ; Κι αν όχι εσείς οι νέοι κι οι επιχειρηματίες τότε ποιοι;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι περνά από το χέρι της από πλευράς για να συνδράμει την προσπάθεια.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι εκείνη θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

«Παρά τις δυσκολίες ο λαός στάθηκε όρθιος», «η Ελλάδα σηκώνεται ξανά και προσπαθεί να αλλάξει πορεία, να αλλάξει στρατηγικό σχέδιο, θέλουμε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, θέλουμε να επενδύσουμε στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι επενδύοντας στην καινοτομία μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ειδικά για αυτό το κομμάτι των εξειδικευμένων νέων, με δύο και τρία πτυχία.

Δείτε την ομιλία του Πρωθυπουργού:

Επαφές Τσίπρα με νέους επιχειρηματίες

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους των 9 fund managers που στηρίζονται στο πλαίσιο του EquiFund και νέους επιχειρηματίες που στηρίζονται στο πλαίσιο του JEREMIE και του EquiFund.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στη Στέγη λίγο πριν από τις 5.30 το απόγευμα και κατά τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους των fund ενημερώθηκε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, η οποία κυρίως γίνεται από ιδιωτικά κεφαλαία, αλλά και τη διασύνδεση πολλών από αυτές με τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά ιδρύματα με στόχο να μπει φρένο στο brain drain.

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με προσοχή τους νέους επιχειρηματίες που επενδύουν στην καινοτομία, στα logistics ενώ ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ενοποίηση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα, με τον πρωθυπουργό μάλιστα να σημειώνει τις δυνατότητες που έχουμε σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ