Ευ.Βενιζέλος: Δεν μας «πιάνουν» τα δημοσκοπικά εργαλεία

Αιχμές για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων άφησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επεσήμανε ότι για κάποιον «περίεργο λόγο», το ΠΑΣΟΚ μένει «εκτός συχνότητας» των δημοσκοπικών εργαλείων και σε αυτές τις εκλογές, όπως είχε γίνει και στις ευρωεκλογές του 2014 αλλά και στις βουλευτικές του 2012, όταν καταγραφόταν με ποσοστό σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που τελικά συγκέντρωσε.
Την Πέμπτη,  μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο ζήτημα των δημοσκοπήσεων, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα  ιδιαίτερα σοβαρό. «Στις ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2012 εμφανιζόμασταν δημοσκοπικά στο μισό αυτού που πήραμε τελικά στην κάλπη. Πιστεύω ότι υπάρχει κάποια φαίνεται επιστημονική αδυναμία; Λέω… Είμαι πολύ ευγενής (…) Αυτό που λέω τώρα είναι εξόχως σοβαρό (…) Δεν μίλησα για παρεμβάσεις. Φαίνεται ότι οι συχνότητές μας δεν συλλαμβάνονται από το εργαλείο αυτό (…) Ελπίζω να το καταγράψουν όλοι, όσοι πρέπει», είπε μεταξύ άλλων.
Ανάλογες παρατηρήσεις έχουν γίνει, τις τελευταίες ημέρες ιδιαίτερα, και από άλλα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που δεν κρύβουν την δυσφορία τους ενώ επισημαίνεται ότι σε ορισμένες μάλιστα δημοσκοπήσεις, όπως την τελευταία που παρουσίασε η GPO, την Πέμπτη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega, εμφανίζεται το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γ. Παπανδρέου να αυξάνει τις δυνάμεις του και μάλιστα να εισέρχεται στην βουλή ενώ το ΠΑΣΟΚ βλέπει το ποσοστό του να μειώνεται.
Αφήνοντας να εννοηθεί ότι «κάτι δεν πάει καλά», η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Το ποσοστό του ΚΙΔΗΣΟ στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έχει ως εξής: Metron Analysis – 1,4% (στην έρευνα της Metron μάλιστα ο ΓΑΠ κινείται πτωτικά από το 2,2% στο 1,4%). Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – 1,5% (κινείται πτωτικά επίσης από το 2% στο 1,5%). Alco – 2% (επίσης κινείται πτωτικά από το 2,2% στο 2%). Rass – 2,5% (μόνο στη Rass κινείται ανοδικά από το 2,2% στο 2,5%). Pulse – 2,5% (στάσιμος παραμένει στην Pulse). Η GPO είναι η μοναδική εταιρεία που εντοπίζει το ποσοστό του στο 3%, από 2,5% στην προηγούμενη έρευνα».