Συνάντηση αντιπροσωπειών της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου της Δανίας

Αντιπροσωπεία των επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μετανάστευσης-Κοινωνικής Ένταξης του Κοινοβουλίου της Δανίας επισκέφθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κ. Αντώνιο Συρίγο, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Δανίας κ. Δημήτριο Γάκη και τους βουλευτές κυρίους Γεώργιο Πάλλη και Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς η αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Δανίας επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Πολιτεία στη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών.

Οι Έλληνες βουλευτές ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν με ανθρωπισμό τις ιδιαίτερα πιεστικές ροές μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στα ελληνικά σύνορα, ενώ υπογραμμίστηκε -μεταξύ άλλων- το αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη δημιουργία ενός μόνιμου και υποχρεωτικού ευρωπαϊκού μηχανισμού κατανομής των αιτούντων άσυλο.