Την άποψη ότι εάν ήταν στο χέρι της Ένωσης Κεντρώων για το πώς θα ονομαστεί η ΠΓΔΜ, θα πρότεινε το όνομα Σκόπια εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης.
Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε πως «εάν είχαμε μπροστά μας τον επικεφαλής ενός άλλου κόμματος των Σκοπίων θα του λέγαμε πως θα μπορούσαμε να τους διευκολύνουμε σε άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και γενικότερα σε οικονομικά ζητήματα, να στηρίξουμε την είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, με ταυτόχρονη, όμως, εγκατάλειψη της χρήσης του ονόματος Μακεδονία. Αν δεν το δέχονταν, δεν θα αναγνωρίζαμε ποτέ τα Σκόπια παρά μόνο με το τρέχον όνομα και δεν θα προχωρούσαμε καμία οικονομική διευκόλυνση, δεν θα βοηθούσαμε τα Σκόπια για είσοδο στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων «τα πολιτικά κόμματα που συμφωνούν με την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία συμβάλλουν σε προδοσία. Όπως έκανε και ο Καραμανλής με τη συμφωνία της Ζυρίχης και του Λονδίνου, όπου έβαλε την Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο ανοίγοντας, ουσιαστικά, την πόρτα στην Τουρκία ώστε να κάνει απόβαση στη Μεγαλόνησο μερικά χρόνια αργότερα».
Αναφορικά με το ζήτημα της Novartis, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι «είναι λάθος οι εισαγγελείς όταν συναντούν ένα πολιτικό πρόσωπο να τον στέλνουν κατευθείαν στη Βουλή», αιτιολογώντας ότι «πρέπει πρώτα να ψάχνουν, να τεκμηριώνουν την κατηγορία και μετά να τις στέλνουν στη Βουλή. Γιατί η Βουλή τώρα ψήφισε πολιτικά. Δεν έψαξαν το νομικό μέρος, αν τα πήρανε στ’ αλήθεια, αν είναι κλέφτες».