Die Linke: Παρέμβαση στα προεκλογικά της Ελλάδας τα περί Grexit αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμιξη στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα χαρακτήρισε την καλλιέργεια εντυπώσεων από πλευράς Βερολίνου περί πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ η Αντιπρόεδρος του αριστερού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η Βάγκενκνεχτ δηλώνει επίσης ότι θα ήθελε να αναδειχθεί νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου  καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει το σύνθημα και για άλλες χώρες να μην υποτάσσονται στις απαράδεκτες απαιτήσεις της τρόικας για λιτότητα, οι οποίες έχουν επιτείνει την κρίση. Υπογράμμισε, δε, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη στάση της γερμανικής Κυβέρνησης, η αντιπρόεδρος του Die Linke υποστήριξε ότι αν η γερμανική Κυβέρνηση καλλιεργεί άλλες εντυπώσεις ως προς τις συνέπειες μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτό «ισοδυναμεί με προφανή προσπάθεια ανάμιξης στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα». Εκτίμησε ότι «η γερμανική Κυβέρνηση δεν θέλει να παραδεχτεί ότι με την λανθασμένη της πολιτική έναντι του ευρώ έχει σπαταλήσει τεράστια ποσά» χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα.

Συνέχισε λέγοντας  ότι ουσιαστικά το ποσό των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ που δανείστηκε η Ελλάδα, στην πραγματικότητα δόθηκε κατά 95% στον χρηματοοικονομικό τομέα.  Και προσέθεσε ότι οι Έλληνες δεν θα μπορέσουν ποτέ να επιστρέψουν αυτό το ποσό, είναι αδύνατο. Αυτή είναι μια σκληρή αλήθεια, σημειώνει, που η κ. Μέρκελ οφείλει να πει στους Γερμανούς πολίτες αλλά δεν θέλει. Και καταλήγει η κ. Βάγκενκνεχτ,  λέγοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους και η Ευρώπη έναν φόρο στους πολυεκατομμυριούχους.