Με αφορμή τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse και συγκεκριμένα στα ευρήματα όσον αφορά στο Σκοπιανό, από τη Ν.Δ. σχολιάζουν ότι άλλη μια δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το προφανές. Η ελληνική κοινή γνώμη αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει σχετικά με την ονομασία της γειτονικής χώρας.
Και αυτό είναι αναμενόμενο, επισημαίνουν πηγές της Πειραιώς, καθώς ο πρωθυπουργός:
α) Δεν ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προθέσεις του και τις πρωτοβουλίες του, ούτε ζήτησε τη συναίνεσή τους
β) Ανέχθηκε τις παλινωδίες του Yπουργού Άμυνας Π. Καμμένου και κυρίως
γ) Επιχειρεί να απαξιώσει, ταυτίζοντάς τους με την ακροδεξιά, όλους όσοι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, που δυστυχώς όμως για αυτόν είναι πολλοί, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού τμήματος των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι χαρακτηριστικό», σημειώνουν από τη ΝΔ, «ότι ο πρωθυπουργός δείχνει να υποτιμά ένα θέμα το οποίο αξιολογείται ως σημαντικό από το 72% των πολιτών. Απαξιώνει τα συλλαλητήρια (όπως αυτό της Θεσσαλονίκης στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες) τη στιγμή που η διοργάνωσή τους θεωρείται θετική από το 65% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 57% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Δέχεται ασμένως τη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, ενώ 6 στους 10 πολίτες (59%) διαφωνούν ριζικά, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι μισοί σχεδόν (46%) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Μοιραία, η εμπιστοσύνη που συγκεντρώνει ο κ. Τσίπρας για τον χειρισμό του εθνικού θέματος περιορίζεται μόνο στο 24% του εκλογικού σώματος. Ενδεικτικό στοιχείο της δυσπιστίας των πολιτών προς τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα για το σκοπιανό είναι ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, η εμπιστοσύνη για τον πρωθυπουργό φτάνει μόλις το 51%, την ίδια ώρα που το 17% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Κ. Μητσοτάκη για να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο το κρίσιμο αυτό θέμα, όπως άλλωστε το 32% στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών».
Τέλος, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι αντίστοιχα είναι και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Ιnterview η οποία πραγματοποιήθηκε στους νομούς της Μακεδονίας και ολοκληρώθηκε μάλιστα πριν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Και εδώ επιβεβαιώνεται η πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ του πλειοψηφούντος ρεύματος των πολιτών -που κατά 76% απορρίπτουν τη χρήση του όρου ”Μακεδονία”- και της κυβερνητικής πολιτικής».