Συρμαλένιος: Δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά άλλη κυβέρνηση ο κ. Στουρνάρας (ηχητικό)

Βλέπουν ότι η χώρα μπορεί τον Αύγουστο να πάει σε «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια και προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα, θα τους διαψεύσουν οι εξελίξεις, είπε το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. Το ΙΟΒΕ των βιομηχάνων που στήριζαν Σαμαράς-Βενιζέλος διαψεύδει ήδη τις απαισιόδοξες προβλέψεις της ενδιάμεσης έκθεσης, όπως υπογράμμισε.

«Ο κ. Στουρνάρας δεν έχει καταλάβει ότι κυβερνά άλλη κυβέρνηση, όχι η δική του, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Φαίνεται ότι υπάρχει μία ενορχηστρωμένη επίθεση, γιατί ταυτίζεται με τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κ. Συρμαλένιος.

«Βλέπουν ότι η χώρα μπορεί πραγματικά τον Αύγουστο του 2018 να πάει σε μία “καθαρή” έξοδο και προσπαθούν να δημιουργήσουν προσκόμματα, ώστε να πουν ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τα καταφέρει και δεν θα τα καταφέρει … αλλά θα τους διαψεύσουν οι εξελίξεις … Μπορεί η ενδιάμεση έκθεση του κ. Στουρνάρα να λέει ότι επενδυτικό κλίμα είναι πολύ αδύναμο και βάσει αυτού δεν θα μπορέσει η κυβέρνηση να τα καταφέρει, αλλά έρχεται το ΙΟΒΕ και προβλέπει έκρηξη επενδύσεων το 2018 … τους διαψεύδουν ακόμη και αυτοί που υπεράσπιζε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», όπως είπε.

Σήμερα, συνέχισε, «όλες οι ενδείξεις και οι δημοσκοπήσεις, αν κοιτάξει κανείς σε βάθος τα στοιχεία πέραν της πρόθεσης ψήφου, δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται σε αναμονή, γιατί δεν έχει να ελπίζει από μία παλινόρθωση των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά μόνο από την δική μας επιτυχία, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που θα αφήνει πίσω παθογένειες και στρεβλώσεις δεκαετιών και κυρίως τη διαπλοκή».