Μακρονήσια και Χωροφυλακή υπόσχεται η Χρυσή Αυγή

Ένα πρόγραμμα που θυμίζει εποχές που η Ελλάδα, θα ήθελε να ξεχάσει, να διαγράψει από την ιστορία της, παρουσιάζει η Χρυσή Αυγή.

Οι πέντε άξονες όπως τους ονομάζει, που αφορούν στο πρόγραμμά της, έχουν να κάνουν με πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο Ισραήλ.

Το “πρόγραμμα” τους με τον τίτλο “Πολιτικό Πρόγραμμα 2015. Οι κλέφτες στη φυλακή, οι Έλληνες στην εξουσία…’, αναφέρεται στη Μακρόνησο και γενικότερα σε στρατιωτικά καθεστώτα.

Δεκαπέντε σελίδες, παραληρήματος, ακραίας ρητορικής, που αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ονομασία που τους έχουν προσάψει όλα τα διεθνή ΜΜΕ, ως “το μόρφωμα του μίσους”.

Οι πέντε άξονες όπως παρουσιάζονται:

1. Για τον αγροτικό τομέα η Χρυσή Αυγή αναφέρεται ότι «πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών των Ελλήνων αγροτών, κίνηση ανάλογη με αυτή που έπραξε το στρατιωτικό καθεστώς του 1967 και έδωσε νέα ώθηση στην ελληνική αγροτική οικονομία». Για την επιδότηση της αγροτικής παραγωγής γίνεται λόγος για ειδικό ταμείο που θα προκύψει από την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

2. Για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης γίνεται αναφορά σε «λαθρομετανάστες εισβολείς που αποτελούν ασύντακτο στρατό, που αποσυνθέτει την κοινωνική δομή και αλλοτριώνει την εθνική μας ταυτότητα». Το κόμμα Μιχαλολιάκου φτάνει στο σημείο να προτείνει «Μακρονήσια»: «Μέχρι τον οριστικό επαναπατρισμό τους προβλέπεται η μεταφορά τους σε ειδικούς χώρους κράτησης μακράν των κατοικημένων τόπων της ελληνικής επικράτειας, όπου οι συνθήκες δεν θα ομοιάζουν με ξενοδοχείο 5 αστέρων. Το φαινόμενο της εσαεί κράτησης παρανομούντων σε πολυτελή κέντρα με κλιματισμό, δωρεάν γεύματα και ανέσεις, που λείπουν από εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες πολίτες, είναι απαράδεκτο και θα διακοπεί πάραυτα». Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι μετανάστες που συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο ή κάποιο άλλο αδίκημα «δεν θα εκτίουν τις ποινές τους σε φυλακές αλλά σε χώρους κράτησης, όπου θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου».

3. Ειδική μνεία γίνεται στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης, στα οποία οι υπουργοί δεν θα είναι πολιτικά πρόσωπα: «Πλήρης απεξάρτηση των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κόμματα και κατάργηση του συνδικαλισμού. Ο Yπουργός και οι Yφυπουργοί Εθνικής Αμυνας θα προέρχονται υποχρεωτικά από το Στράτευμα (…) Επανίδρυση του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, με υπουργό που θα προέρχεται υποχρεωτικά από τις τάξεις των μάχιμων αξιωματικών. Απόσυρση των γραφιάδων και των κομματαρχών από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.».

4. Για τη στράτευση του ελληνικού πληθυσμού προβλέπεται η υποχρεωτική θητεία γυναικών, αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους και το τέλος του σχολείου. Ακριβώς, δηλαδή, ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ, όπου οι γυναίκες πηγαίνουν Στρατό στα 18 χρόνια. «Στράτευση ανδρών και γυναικών (με εξαίρεση τις μητέρες) στα 18 έτη για 14 μήνες. Οι γυναίκες σε μη μάχιμες θέσεις στα αστικά κέντρα και όλοι οι άνδρες σε μάχιμες μονάδες της παραμεθορίου».

5. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, το πολιτικό πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής προτείνει ακόμα και την επανίδρυση της… Χωροφυλακής, 31 χρόνια μετά την κατάργησή της (1984). «Επανίδρυση της Χωροφυλακής και δημιουργία νέας Ειδικής Μονάδας με βαρύ οπλισμό για την αντιμετώπιση των νέων φαινομένων εγκληματικότητας (αλλοδαποί με καλάσνικοφ)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.