Έρχεται στην Ελλάδα με τον προσωπικό του σεφ, 130 κομάντος και 6 θωρακισμένα ο Ερντογάν

Με πλειάδα ανθρώπων θα φτάσει την Πέμπτη το πρωί στις 10:30 στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα φέρε μαζί του πάνω από 130 Τούρκους «κομάντος». Μισοί από αυτούς θα τον προσέχουν σε κάθε του βήμα στην Αθήνα και οι άλλοι μισοί θα είναι δίπλα του κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή.

Επίσης στην Ελλάδα θα έρθουν και 6 θωρακισμένα αυτοκίνητα (3 για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα και 3 για την Κομοτηνή) που θα αποτελούν την αυτοκινητοπομπή του.

Μαζί με τον Τούρκο πρόεδρο θα έρθει και ο προσωπικός του σεφ ο οποίος θα φροντίσει για τα γεύματά του κατά τις επισκέψεις του σε Αθήνα και Κομοτηνή.

Επιπροσθέτως το επιτελείο του Ερντογαν έχει κάνει κράτηση για 200 άτομα σε κεντρικό και ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επίσκεψη τούρκου αρχηγού κράτους μετά το 1992.

Το πρόγραμμα του:

Ο Ερντογάν μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα μεταβεί στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Μετά θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στις 13:00 θα φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Έπειτα θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και κατόπιν δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o κ. Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.