Μητσοτάκης: Το σκάνδαλο είναι πλέον Τσίπρα - Καμμένου - Τσίπρας: Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη

Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη προκάλεσε στη Βουλή η υπόθεση για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, της επίκαιρησ επερώτησης βουλευτών της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του είπε: Μου δώσατε την εντύπωση ότι σήμερα κάνατε αγγαρεία. Ήρθατε σε άβολη θέση και πέσατε σε αντιφάσεις. Μπρος στον κίνδυνο να υπερασπιστείτε την καρέκλα υπερασπιστήκατε αν και δεν το θέλατε τον Καμμένο.

Όλοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σκάνδαλο Καμμένου είναι πλέον σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν απαντήσατε επι της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα επαναλαμβάνω μήπως θέλετε στην δευτερολογία να γίνετε συγκεκριμένος:

Γιατί σε μια Διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;

Δεχθήκατε αναφερόμενος στον Σφακιανάκη ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας. Το είπατε. Ο νόμος λεει ότι απαγορεύετε στους οικονομικούς φορείς και εκπροσώπους που μετέχουν σε διαδικασίες σύναψης συμφωνίες εξοπλισμών να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τρίτους. Αυτό το ψηφίσαμε διότι έχουμε τραυματιστεί ως χώρα για υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές. Το ψηφίσαμε για να τελειώνουμε μια και καλή με τους μεσάζοντες. Εσείς επιλέξατε να τους επαναφέρετε από την μπροστινή πόρτα.

Σας είχαν προειδοποιήσει κ. Τσίπρα για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Σας προειδοποίησε ο πρέσβης σας. Σας αρέσει να διαβάζετε διαβαθμισμένα και απόρρητα έγγραφα. Για διαβάστε αι το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει η επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων στην Ελλάδα; Επιτρέπετε στον πρωθυπουργό να διαβάζει απόρρητα αλλά απαγορεύετε στους βουλευτές να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αυτό λέγεται συγκάλυψη αλλά την αλήθεια θα την μάθουμε.

Πείτε μας κ. Τσίπρα αν ο πρέσβης λίγο πριν την επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων έχει συμπεριλάβει τον κ. Παπαδόπουλο. Συμμετέχει ο κ. Παπαδόπουλος στο σουρεαλιστικό δράμα που έγινε στο ΥΠΕΘΑ όπου ο υπουργός έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ταξίαρχος που αποκάλυψε το ρόλο του μεσάζοντα. Ντροπή σας. Σας χάλασε την δουλειά και καλέσατε τον εισαγγελέα.

Ποια είναι η επίσημη επικύρωση που είχε ο μεσάζοντας κ. Τσίπρα;

Που είναι τα λεφτά κ. Τσίπρα αφού είναι νόμιμη η συμφωνία;

Θα υλοποιηθεί η συμφωνία; Λείπουν 66 εκατ. ευρώ από το ταμείο. Πάνω στον ενθουσιασμό σας μπλέξατε 67 εκατ δραχμές αλλά σας δίνω το άλλοθι.

Δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλά ένας μεσάζοντας; Είναι μεταφορέας; Γιατί δώσατε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο ή συναινέσατε να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Δεν τελειώνει εδώ κ. Τσίπρα αυτή η ιστορία. Όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει την ιστορία αλλά γιατί θα εξαντληθούν όλα τα εργαλεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σας κάνω μια πρόταση: αύριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών. Γιατί δεν ζητάτε κ. Καμμένε να προσέλθει στην επιτροπή ο κ. Κυριακίδης, αρμόδιος προϊστάμενος της ΓΔΑΕΕ, να έρθει ο κ. Παπαδάκης, ο ταξίαρχος, ο κ. Παπαδόπουλος, να έρθει αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης. Θα μάθουμε ποιος είναι και αυτός. Μήπως να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη; Να μας πει ο κ. Ρουμπάτης – εξ όσων γνωρίζω κρατικές εταιρίες είναι αυτές που ζήτησαν την συμμετοχή της ΕΥΠ στην υπόθεση. Να μας διαφωτίσει λοιπόν ο κ. Ρουμπάτης για την εμπλοκή Παπαδόπουλου.

Έχετε προχωρήσει σε μια ανακοίνωση με άκρως επιθετικό ύφος. Με χαρακτήρισε ο Τζανακόπουλος θρασύδειλο. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασείς και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Είστε δειλός γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας. Την απειλή σας με προτεταμένο το δάχτυλο να κάνουμε συζήτηση για την φοροδιαφυγή και οφ σορ σας λέω εδώ είμαστε. Να συζητήσουμε για όλα . Να συζητήσουμε για την Ζιμενς. Για τα Paradise Papares κ;αι για τις σχέσεις του Παππά με τον κ. Αρτεμίου τον βασιλιά των οφ σορ. Τις σχέσεις της Αυγής με την οφ σορ

Δεν φοβόμαστε τίποτα. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.

Δευτερολογία Τσίπρα: «Καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη»

Με την φράση «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη» έκλεισε την δευτερολογία του ο κ. Τσίπρα αποχωρώντας παράλληλα από την αίθουσα της Ολομέλειας. «Περίμενα με αγωνία αν θα ξαναπάρει τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης για να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα» είπε ο πρωθυπουργός αποκαλύπτοντας ακόμα μια φορά την τακτική του να αντιστρέψει τους ρόλους και να μετατρέψει την ερώτηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση σε επερώτηση του πρωθυπουργού προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αντί απάντησης, ο κ. Μητσοτάκης μου έκανε ψυχογράφημα. Ότι ήμουν φοβικός. Φαντάσου αν δεν φοβόμουν τι θα γινόταν εδώ μεσα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις του αρχηγού της ΝΔ.
«Αποδείχθηκε ότι εδώ και 15 ημέρες εσείς και τα ΜΜΕ που σας στηρίζουν φτιάξατε μια σκευωρία για να φύγουν από την επικαιρότητα τα θέματα της φοροδιαφυγής. Όλα αυτά που ισχυρίζεστε είναι βασισμένα σε μια υπόθεση που επαναλαμβάνετε ότι δηλαδή ο εξουσιοδοτημένος επισήμως από τις αρχές του φιλικού αυτού κράτους της Σ. Αραβίας δεν είναι επίσημα εξουσιοδοτημένος αλλά μεσάζοντας» είπε ο πρωθυπουργός επιμένοντας να καλύπτει τόσο τον κ. Καμμένο όσο και τον ενδιάμεσο Βασίλη Παπαδόπουλο για να συνεχίσει «Όταν αποκάλυψα τα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του πρέσβη εσείς ήρθατε εδώ να αντιτείνετε ότι υπάρχουν κι άλλα έγγραφα ειδικού χειρισμού που τα ξέρετε εσείς και δεν τα ξέρει ο πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι αξιοποιώντας τα στελέχη του υπ Εξωτερικού και Εθνικής Αμυνας φτιάχνοντας ένα άλλο κράτος μέσα στο κράτος θα κάνετε ζημιά στην κυβέρνηση;».

Δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση

Αγαπητέ κ. Τασιούλα σας δίνουν γραμμή μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λυσσαλέα επίθεση στην κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ.

Εδώ και 15 μέρες βρέθηκαν τα paradise papers, συνομιλίες Αυγενάκη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ένα κρεσέντο από μέσα ενημέρωσης βρήκε έναν, εχθρό την κυβέρνηση, και προσέθεσε: Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα, ο κομιστής, καθυβρίζει εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ Μητσοτάκη.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο, δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε και συμπλήρωσε.

Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές.

Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής

Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα, απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».

«Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Εμείς θέλουμε το φως, γι΄ αυτά είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως» είπε ο Αλέξης Τσιπρας.

Συμπλήρωσε δε πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ