Πεδίο μάχης σήμερα η Βουλή στη συζήτηση για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

Σε πεδίο μάχης αναμένεται να μετατραπεί σήμερα η Βουλή, καθώς θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία.

Την επίκαιρη ερώτηση έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης προφανώς θα απευθυνθεί σε εντονότατο ύφος στους κυβερνητικούς, κι ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις και εκ των έσω, για την εμπλοκή του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου στη διαδικασία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Τις τελευταίες μέρες το Μαξίμου έχει δεχθεί τα πυρά και τη δυσαρέσκεια δημοσίως, από πρωτοκλασάτα στελέχη του: Νίκος Φίλης, Γιώργος Κυρίτσης, Νίκος Ξυδάκης και Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασαν τις διαφωνίες τους.

Στο Μαξίμου εκλαμβάνουν τις επιθέσεις των στελεχών της κυβέρνησης ως επιθέσεις εναντίον του πρωθυπουργού. Ωστόσο ο κ. Τσίπρας δεν θα σηκώσει σήμερα το γάντι που του πέταξαν οι εκπρόσωποι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αφού προέχει να εμφανίσει τη συγκυβέρνηση συμπαγή και αρραγή.

Πάντως το Σαββατοκύριακο στο Μαξίμου είχαμε σειρά κλειστών συσκέψεων με το κυβερνητικό και το κομματικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είναι έτοιμος για μία “μετωπική εφ’ όλης της ύλης με τη ΝΔ”, με βασικό επιχείρημα της ομιλίας του το «για δήθεν σκάνδαλο Καμένου» προκειμένου να επισκιάσουν τα πραγματικά: τις offshore, την δραστηριότητα της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και άλλων στελεχών της.