Πίσω στη φυλακή Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τζοχατζοπούλου

Πίσω από τα κάγκελα της φυλακής θα βρεθεί ξανά ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών.

Με βάση το Πενταμελές Εφετείο στην φυλακή επιστρέφουν επίσης και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η σύζυγος του Βίκυ αλλά και οι: Αστέριος Οικονομίδης, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Κωσταντίνος Αντωνιάδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος και Νίκος Γεωργαλάκης.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό, ούτε εκείνο του προτέρου έντιμού βίου ή καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο πρώην υπουργός μόλις άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου δεν είχε καμία προφανή αντίδραση ενώ απουσίαζε η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη.

Να σημειωθεί επίσης ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους που επιστρέφουν στη φυλακή έχουν ήδη εκτίσει μεγάλο μέρος από τις ποινές τους και κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αναμένεται να αποφυλακιστούν άμεσα.

Ποιοι θα γλιτώσουν την φυλακή

Η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, δεν θα επιστρέψει πίσω στην φυλακή, καθώς έχει εκτίσει τον απαιτούμενο από το νόμο χρόνο της ποινής της, παρόλο που το δικαστήριο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Για τον Οράτιο Μελά το δικαστήριο αποφάσισε να μην οδηγηθεί στη φυλακή αλλά να του επιβληθεί κατ´ οίκον περιορισμός με όρους. Στη περίπτωση που ο κατηγορούμενος παραβιάσει κάποιον όρο θα οδηγηθεί άμεσα στη φυλακή.

Εκτός φυλακής θα παραμείνουν επίσης οι Νίκος Ζήγρας, Μαρία – Ταλιτά Τσεκούρα, Παναγιώτης Σταμάτης, Νίκος Καρατζάς (των βιβλιοπωλείων Ιανός) και Γκούντρουν Μουλντενάουερ, στους οποίους το δικαστήριο δεν έδωσε αναστολή πλην όμως μετέτρεψε τις ποινές που τους επέβαλε σε χρηματικές. Τα χρήματα για τις ποινές θα καταβληθούν από τους καταδικασθέντες σε 36 δόσεις.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Αρετής Τσοχατζοπούλου και της Γκουντρούν Μολντενάουερ είπε πως το δικαστήριο έδειξε επιείκεια στις δύο εντολείς του, καθώς από την αρχή είχαν επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο όλα τα ακίνητα και άρα δεν προκάλεσαν ζημία στο ελληνικό δημόσιο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται η ετυμηγορία των δικαστών για άλλα ζητήματα, όπως δεσμεύσεις ακινήτων, λογαριασμών κλπ.

Έτσι λοιπόν όσοι κρίθηκαν καταδιακαστέοι και πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή θα κρατούνται μέχρι αύριο στο μεταγωγών.