ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι καταδικάζουν την επίθεση στους Ευέλπιδες

Την επίθεση που δέχθηκαν οι Ευέλπιδες στο Μοναστηράκι καταδίκασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι κατονομάζουν ως θύτες «ομάδα αντιεξουσιαστών».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, παρατήρησε ότι «φασιστικές ενέργειες δεν χωρούν σε μια Δημοκρατία».

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα αποδώσουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους Ευέλπιδες που νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο», προσέθεσε.

Νέα Δημοκρατία

«Η άνανδρη επίθεση κατά των Ευέλπιδων επιβεβαιώνει το κλίμα ανασφάλειας το οποίο επικρατεί και στην πρωτεύουσα και σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των Ευέλπιδων στο Μοναστηράκι.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως, προφανώς, θεωρεί το θέμα ανεπίκαιρο. «Εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρωτίστως την απαίτηση να βρεθούν οι δράστες. Ευχόμαστε στους Ευέλπιδές μας καλή ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά τους» κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ

Την «αναίτια επίθεση» εις βάρος των τριών Ευέλπιδων που είχε ως αποτέλεσμα τόσο τον τραυματισμό των ίδιων, όσο και τον τραυματισμό οπλίτη και τριών ακόμα διερχόμενων πολιτών, καταδικάζει ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του. «Αφού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για όλους όσους έπεσαν θύμα της επίθεσης ζητούμε, για μία ακόμη φορά, την σύλληψη των ενόχων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Ποτάμι

Τέλος βολές κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κατά των τριών Ευέλπιδων στο Μοναστηράκι, εξαπολύει το Ποτάμι. «Tο άσυλο για τους τραμπούκους και τους χουλιγκάνους δεν περιορίζεται στα πανεπιστήμια αλλά έχει επεκταθεί στο κέντρο της Αθήνας. Στα πολύ συχνά κρούσματα επιθέσεων, ήρθε χθες ο ξυλοδαρμός σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων από κουκουλοφόρους στο Μοναστηράκι δίχως να γίνει καμιά σύλληψη.

Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη» αναφέρει το Ποτάμι, προσθέτοντας: «Ομάδες μπαίνουν σε πρεσβείες, άλλοι σπάνε, επιτίθενται σε πολίτες και ΜΜΕ».

Κατηγορεί παράλληλα τον κ. Τόσκα και την κυβέρνηση ότι «απλώς παρακολουθούν την ανομία να εξαπλώνεται αφού το κλίμα ανοχής στη βία κάνει τους χουλιγκάνους να αποθρασύνονται ξέροντας ότι έχουν παντού ασυλία».